• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Tentoo ZZP Support geeft cursus omzetgroei weg!

Recent onderzoek van Tentoo, dienstverlener op het gebied van payroll-en ZZP-support, geeft aan dat veel ZZP’ers geen vertrouwen hebben in het regeerakkoord en somber zijn over hun zakelijke toekomst. Verder komt naar voren dat de steeds lager wordende uurtarieven de grootste bron van irritatie is.

Recent onderzoek van Tentoo, dienstverlener op het gebied van payroll-en ZZP-support, geeft aan dat veel ZZP’ers geen vertrouwen hebben in het regeerakkoord en somber zijn over hun zakelijke toekomst. Verder komt naar voren dat de steeds lager wordende uurtarieven de grootste bron van irritatie is.  

Het sombere toekomstbeeld houdt grotendeels verband met het ‘niet zelf in de hand hebben van de situatie’. De overheid stelt regels op die naar verwachting minder positief uitpakken voor zelfstandige professionals. Als ZZP’er kun je hier weinig aan doen. Daarnaast lijken klanten steeds kostenbewuster te gaan werken en dat resulteert in het verder aanscherpen van de uurtarieven. Een ZZP’er kan ervoor kiezen niet mee te gaan in de prijsverlaging, maar is dan wellicht de klant kwijt. Opdrachten liggen niet voor het oprapen en dus wordt vaak meegegaan in de verlaging van het uurtarief.

 
Machteloosheid
Tijd om de situatie om te draaien en niet lijdzaam alles te ondergaan, vindt Tentoo. Beslissingen van de overheid zijn niet direct te beïnvloeden, maar de invloed ervan op iemands eigen toekomst wel. Daarnaast is het een feit dat tijdens een economisch mindere periode iedereen op de kosten let, afnemers dus ook. Leuk is dit niet, maar logisch wel. Om de somberheid weg te nemen, luidt het credo: leg je neer bij zaken waar je geen invloed op hebt en strijd voor wat je wél kunt beïnvloeden.

Veel van de teneur uit het onderzoek komt voort uit een gevoel van machteloosheid. Omdat dit kan leiden tot een negatieve self fulfilling prophecy, is het belangrijk dat gevoel weg te nemen. Immers, een zelfstandige professional die het idee heeft binnen een jaar financieel niet meer rond te kunnen komen, zal daar onbewust naartoe werken.
Feitelijk is het niet anders dan autorijden. Wie zich bij een smalle doorgang bijvoorbeeld focust op de auto naast zich, trekt daar juist naar toe, blijkt uit onderzoek. De kans op een ongeluk, dat men juist probeert te voorkomen, wordt hiermee vergroot. Kortom, richt je op waar je wil zijn en niet op waar je weg wil blijven…

ZZP Support
Tentoo ondersteunt al ruim twintig jaar ZZP’ers en freelancers door hun administratie, debiteurenbeheer, fiscale zaken en voorfinanciering te regelen. Door de nauwe betrokkenheid met haar klanten wil Tentoo hen handvatten geven om de toekomst gezond en positief tegemoet te kunnen zien. Daarom biedt ze alle nieuwe ZZP-support klanten kosteloos de cursus ‘omzetgroei voor ZZP’ers’ aan.

Deze cursus bestaat uit twee dagen en men leert meer business te behalen door gebruik te maken van onderscheidend vermogen. De cursus resulteert in een concreet plan van aanpak en de vaardigheid hoe potentiële klanten effectief te benaderen zijn. Het reguliere tarief voor deze cursus is € 950,-, maar voor nieuwe ZZP-support klanten van Tentoo dus gratis.

Klik op deze link voor meer informatie.

Blogs

ZZP Agenda