gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Steeds meer zzp'ers in de zorg

26 oktober 2018

Steeds meer zorgverleners laten zich als zzp’er inhuren in de zorg. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. Sinds het begin van dit jaar schreven meer dan tienduizend zorgverleners zich in als zzp’er. Dat is 20% meer dan vorig jaar.

Lagere werkdruk

Steeds meer werknemers in de zorg nemen ontslag en laten zich daarna inhuren als zzp'er. Zij hebben als zzp'er een lagere werkdruk en bovendien minder te maken met administratieve werkzaamheden. Daardoor komt de werkdruk bij vaste werknemers hoger te liggen.

Hogere tarieven

Ook de tarieven van zzp'ers in de zorg worden steeds hoger: verpleegkundigen en verzorgenden vragen zo’n 10% tot 12% meer dan vorig jaar. Deze week werd bekend dat het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam en vier ziekenhuizen in Flevoland uitstel van betaling moeten aanvragen. Volgens de Volkskrant komt dat onder andere door hogere loonkosten. Ook brancheverenigingen in de zorg maken zich zorgen, volgens de krant. Want: hoe meer vaste krachten ontslag nemen, des te hoger de werkdruk en administratieve lasten voor overgebleven werknemers.

Bron: de Volkskrant.

Terug naar overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord