gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Record aantal zzp'ers in 2020

8 januari 2020

2020 is gestart met ruim 1.327.000 zzp'ers. Een record.

Het jaar 2019 sloot af met ruim 2 miljoen ondernemingen. Daarvan zijn er 1.327.000 zzp'er. Dat betekent dat 2020 start met een record aantal zzp'ers.

Startende ondernemingen

In 2019 begonnen er 230.000 ondernemers een bedrijf. De meeste inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel werden gedaan door zzp'ers. Iets meer dan 1 miljoen zzp'ers werken fulltime, de rest parttime.

Bron: NOS

Gemiddelde leeftijd

De gemiddelde leeftijd van een ondernemer in Nederland is momenteel 46 jaar, de leeftijd van een startende ondernemer is gedaald naar 35 jaar in 2019. Een derde is vrouw, twee derde dus man. De daling van de gemiddelde leeftijd wordt vooral toegeschreven aan het aantal jongeren tot 18 jaar dat start met een onderneming. In 2019 waren dat er 6572.

Voor 2020 staan alle seinen op groen als het gaat om de verder groei van het aantal zzp'ers.

 

Terug naar overzicht


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord