gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

ikwordzzper.nl in top tien meest geraadpleegde sites voor ondernemers

1 februari 2019

Uit onderzoek van ZP Facts blijkt dat ikwordzzper.nl tot de top tien van meest geraadpleegde websites onder (aspirant) ondernemers hoort. Zelfstandigen kiezen voor het inwinnen van informatie het vaakste voor webinars, whitepapers en onderzoeksrapporten.

Onderzoek naar ondernemerschap

ZP Facts onderzocht onder andere welke websites zp’ers (zelfstandig professionals) het vaakst raadplegen als ze informatie zoeken over het ondernemerschap. ikwordzzper.nl staat op de zesde plek van meest bezochte sites, na onder andere kvk.nl, Ondernemersplein.nl en websites van bemiddelaars.

Onderzoek naar vakgebied

Zp’ers die meer informatie willen over hun vakgebied, raadplegen het vaakst LinkedIn. Dit is volgens het onderzoek nog steeds het meest gebruikte sociale medium voor zelfstandigen: bijna 99% van de respondenten geeft aan dit te gebruiken. Ook Intermediair, Adformatie en Het Financieel Dagblad worden geraadpleegd als zp’ers meer informatie over hun vakgebied zoeken.

Mediagebruik

Opvallend aan het onderzoek is verder dat het gemiddelde mediagebruik van zelfstandigen met 16 uur per dag ver boven het landelijk gemiddelde (8 uur en 45 minuten per dag) ligt. Van de 16 uur dat de zp’er media gebruikt, wordt 10 uur aan online media en 6 uur aan offline media besteed. Aan de enquête deden 223 zp’ers mee.

Hier lees je meer over ZP Facts en kun je het onderzoek (editie 4, 2018) vinden.

Terug naar overzicht

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord