gasten online
Registreer en profiteer!

Stavenuiter Administratie

Dorpsstraat 125, 1693 AD
Wervershoof, Noord-Holland

Telefoonnummer: 06 - 2900 3011

Naar website Plan route
Volg ons:    
 

Boekhoudkantoor Stavenuiter Administratie

Speciaal voor starters en zzp’ers!

Als je van plan bent om te starten als zzp’er of met een onderneming dan komen er veel zaken op je af die geregeld moeten worden voordat je van start kunt gaan. Irene van Stavenuiter Administratie in Wervershoof is gespecialiseerd in het op weg helpen van juist die groep ondernemers: zzp’ers.

Een aantal tips om op te letten wanneer je van start gaat:

Heb je al een ondernemingsplan?

Een ondernemersplan is belangrijk om voor jezelf een goed overzicht te hebben van alle onderwerpen die van belang zijn om gedegen als zzp’er van start te kunnen gaan.
Op de eerste plaats schrijf je een ondernemersplan voor jezelf. Mocht je tijdens je startfase een financiering bij de bank nodig hebben, is dit ondernemersplan een goede basis voor een eventuele aanvraag van de financiering.

Heb je je al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel?

Als jou bedrijf voldoet aan de criteria van een onderneming moet je het bedrijf inschrijven in het Handelsregister. De kosten van de inschrijving is eenmalig € 50,-, er is verder geen verplichte jaarlijkse bijdrage.
Na inschrijving bij de Kamer van Koophandel ontvang je ook gelijk een btw nummer. Na enkele dagen ontvang je van de Belastingdienst een gebruikersnaam en een wachtwoord om in te kunnen loggen op het beveiligde deel van de Belastingdienst. Je hoeft hiervoor dus geen actie te ondernemen.

Welke rechtsvorm kies jij voor je onderneming?

De meest voorkomende ondernemersvormen zijn de eenmanszaak (zzp'er met en zonder personeel) en de B.V.
De keuze van een ondernemersvorm is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

  • Hoe belangrijk is aansprakelijkheid voor jou?
  • Wat is fiscaal het voordeligst?
  • Hoe ga je de oudedagsvoorziening invullen?

Denk goed na over je algemene voorwaarden:

Algemene voorwaarden helpen om conflicten te voorkomen. Hierin staan de rechten en plichten voor je bedrijf. Bijvoorbeeld de betalingstermijn, garantiebepalingen, levertijd, betaling en aansprakelijkheid.
Ik raad aan om de algemene voorwaarden te deponeren bij de Kamer van Koophandel, zodat je klant altijd de laatste versie algemene voorwaarden gelezen kan hebben. De kosten hiervan zijn jaarlijks maar €18,-. Ook is het heel handig om ze te vermelden op je website.

Verder is van belang:

  • Heb je al een bedrijfsnaam? Is deze uniek en herkenbaar?
  • Er moet een bankrekening geopend worden. Graag denk ik met je mee over de juiste bank die bij jou past.
  • Eventuele vergunningen en verzekeringen moeten aangevraagd worden. Weet je eigenlijk al wat de mogelijkheden zijn op het gebied van arbeidsongeschiktheid en dat er meer mogelijk is dan alleen een standaard (veelal dure) verzekering. Denk ook eens aan een broodfonds o.i.d.
  • Heb je al nagedacht over een logo, een website, een advertentie, briefpapier, visitekaartjes enzovoorts? Ook hier kan ik je bij helpen. Het vinden van de juiste marketingtools is al een uitdaging op zichzelf.

Met het nemen van de juiste stappen en beslissingen ben ik je graag van dienst.

Graag nodig ik je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek leren wij elkaar kennen en kan ik je over alle bovenstaande punten meer uitleg geven.

Neem contact met me op via onderstaand contactformulier.


Contact opnemen

Heb je een vraag of wil je advies? Neem dan vrijblijvend contact op:Het contact formulier is verstuurd. Het registreren is niet gelukt. Waarschijnlijk ben je al geregistreerd met dit e-mailadres.

   

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Om een bestand te kunnen downloaden, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
LiveZilla Live Chat Software