Samenwerken

Wil je samenwerken met andere zzp’ers? Dan is het verstandig om die samenwerking goed te regelen. Alleen op die manier voorkom je verrassingen achteraf. Welke rechtsvorm past er bij jullie commerciële samenwerking? De Cooperatie, Vof, BV of coöperatie, wat zijn de verschillen, hoe lopen de geldstromen en welke fiscale aspecten moet je aan denken? Je leest er alles over in dit dossier.
Hoe kun je het beste samenwerken als zzp'er?

Hoe kun je het beste samenwerken als zzp-er?

Samenwerken met andere zzp'ers kan erg lonend zijn. Je weet samen meer dan alleen, je kunt je beter onderscheiden van de concurrentie en je kunt grotere opdrachten aan. Tevens kun je jouw opdrachtgever meer zekerheden bieden, bijvoorbeeld dat het project door gaat als jij ziek wordt. Maar hoe zet je een succesvolle samenwerking op? In dit artikel lees je er alles over.

10 meest gemaakte fouten bij samenwerken

10 meest gemaakte fouten bij samenwerken

Dagelijks gaan ondernemers allerlei samenwerkingen aan. Vaak met hoge verwachtingen bij aanvang, maar met wisselende successen op de lange termijn. Voorkom dat jouw samenwerking een flop wordt en lees dit artikel!

Samenwerken binnen de coöperatie

Samenwerken binnen de cooperatie

Een coöperatie is een rechtsvorm die uitermate geschikt is voor kleinschaliger samenwerkingsvormen, omdat het één van de meest flexibele bedrijfsvormen in Nederland is. Binnen een coöperatie kun je met een aantal zzp’ers of kleinere ondernemers gezamenlijk opdrachten uitvoeren. De leden van de coöperatie kunnen daarnaast gewoon hun eigen ondernemersactiviteiten blijven uitvoeren.

Samenwerking tussen zzp-ers, zo pak je dat aan!

Samenwerking tussen zzp-ers, zo pak je dat aan!

Een coöperatie wordt opgericht bij een notaris en dan worden ook de statuten vastgesteld. Dat kan in het generieke model dat de notaris van de website van de Notariële Beroepsvereniging haalt. Prettiger is het om een akte te hebben die meer op specifieke coöperaties is toegespitst en die geschreven is in heldere taal. Welke vorm je ook kiest, vijf punten moet je altijd goed bekijken.

Kies de juiste rechtsvorm

Kies de juiste rechtsvorm

Bij de start van je eigen bedrijf zul je ook een passende rechtsvorm moeten kiezen. Welke rechtsvormen zijn er en welke past het beste bij jou? In het onderdeel 'Haalbaarheidsfase' van ons ZZP Stappenplan gaan we dieper in op deze materie.