gasten online
Registreer en profiteer!

Dossier: inkomstenbelasting

Over je inkomen betaal je inkomstenbelasting. Maar als zelfstandig ondernemer kun je, als je voldoet aan bepaalde voorwaarden, recht hebben op een aantal handige aftrekposten, waardoor je minder of zelfs geen belasting betaalt. In dit dossier lees je meer over jouw inkomstenbelasting en fiscale aftrekposten als ondernemer.

In 2017 betaal je geen belasting tot een winst van € 26.832

Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, hoef je als zzp'er over een winst tot € 26.832,- geen inkomstenbelasting te betalen. Als je meer winst maakt kan dit bedrag ook nog oplopen (o.a. door toepassing van andere aftrekposten). Hoe dat zit en waar je aan moet voldoen, lees je in deze blog.

Meer informatie

Hoeveel moet ik opzij zetten voor de inkomstenbelasting?

Hoeveel moet je als zzp'er opzij zetten voor de inkomstenbelasting? Gebruik onze handige netto inkomen calculator en vind het uit! Het bedrag onder aan de streep geeft jou een goed beeld van je nieuwe netto inkomen. Kom je er niet uit of wil je advies? Neem dan contact op met een van onze partners!

Meer informatie

Welke fiscale aftrekposten heb ik als zzp'er?

Voor een startende zzp'er zijn er belangrijke belastingaftrekposten. Welke zijn dat? De overheid stimuleert ondernemerschap, daarom zijn er voor zzp'ers diverse fiscale voordelen. Aftrekposten verlagen het belastbaar inkomen en dus ook de uiteindelijke belastingheffing. In dit artikel staan de belangrijkste fiscale aftrekposten en andere voordelen voor jou als zzp’er*. Hiermee kun je dus eenvoudig controleren of jij en/of je adviseur (boekhouder, accountant en fiscalist) overal aan hebben gedacht.

Meer informatie

Wat is het urencriterium precies?

Om in aanmerking te komen voor bepaalde soorten ondernemersaftrek moet je voldoen aan het (verlaagd) urencriterium. Wat dat inhoudt, staat hieronder vermeld. Verder heeft elke ondernemersaftrek eigen aanvullende voorwaarden.

Meer informatie

Wanneer ben je zelfstandig ondernemer voor de Belastingdienst?

De Belastingdienst bepaalt of jij zelfstandig ondernemer bent voor de inkomstenbelasting. Daarvoor gelden een aantal criteria, bijvoorbeeld of je winst maakt en hoeveel tijd je aan jouw bedrijf besteedt. Vaak hangt de beslissing af van jouw specifieke situatie.

Meer informatie

   

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Om een bestand te kunnen downloaden, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
LiveZilla Live Chat Software