gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan

Dossier: financiële reserve

Hoe kun je als zzp'er het beste financiële reserves opbouwen voor bijvoorbeeld jouw pensioen of onvoorziene omstandigheden? Hoe voorkom je inkomensverlies en hoe bescherm je jezelf tegen arbeidsongeschiktheid? Dat en meer lees je in de artikelen in dit dossier, dat wij in samenwerking met ABN AMRO gemaakt hebben.

"Een reservepotje is cruciaal"

Floris Simons (32) startte twee jaar geleden met zijn incassobureau Mens Incasso. Hij snapt als geen ander dat een financiële reserve belangrijk is als je zzp'er bent. Hij komt veel ondernemers tegen die niets opzij zetten, maar zelf heeft hij wel een reservepotje. In dit artikel lees je hoe het opbouwen van zo'n reservepotje gaat en waarom je dat beter wel kunt doen.

Meer informatie

Jouw financiële reserve goed geregeld

Als zzp'er zou je een financiële reserve moeten hebben voor als het even tegenzit. Maar hoe kun je zorgen voor een goed vangnet? In dit artikel krijg je een aantal tips over het opbouwen van jouw financiële reservepotje.

Meer informatie

"Ik denk heus wel aan later, maar liever niet"

Hoe regelen andere zzp'ers hun pensioen eigenlijk? En wat is hun langetermijnvisie? In dit artikel lees je de ervaringen van twee zzp'ers: Sietse Wielenga (39) is CRM-consultant en zet een deel van zijn jaarinkomsten opzij voor later. Marco Bakker (57)is fotograaf zonder volwaardig pensioen. Hij denkt liever niet aan later.

Meer informatie

Zeven manieren om geld opzij te zetten

Als zzp'er bouw je niet vanzelf pensioen op: dit moet je zelf regelen. Het is zeker verstandig om dat te doen, want de AOW is geen vetpot. Hoe je dat het beste doet? In dit artikel krijg je zes tips en één afrader.

Meer informatie

Wat als jouw inkomen wegvalt?

Het aantal Nederlanders dat voor zichzelf begint, wordt steeds groter. De grens van één miljoen zzp'ers werd begin vorig jaar al overschreden. Hoewel het ondernemerschap je veel vrijheid biedt, zijn er ook risico's. Want heb je al eens nagedacht over wat er gebeurt als je langdurig ziek of arbeidsongeschikt raakt? In dit artikel lees je tips van twee zzp'ers: Tom Schilder (35) is bouwvakker en Carolien Dircken (33) is tekstschrijver. Beiden hebben zich verzekerd tegen inkomensverlies.

Meer informatie

Verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid: zo hou je het betaalbaar!

Je denkt er liever niet aan: ziek worden. Maar ook zzp'ers worden kunnen ziek worden of erger: arbeidsongeschikt. Dan is het heel belangrijk om iets geregeld te hebben. In dit artikel lees je een aantal tips voor een betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Meer informatie

   

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Om een bestand te kunnen downloaden, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
LiveZilla Live Chat Software