gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Vragen en antwoorden over extra tijdelijke ondersteuning voor zzp'ers

Voor zelfstandig ondernemers die in de knel komen door de coronacrisis heeft het kabinet financiële ondersteuning beschikbaar gesteld. De nieuw regeling is in zeer korte tijd in elkaar gezet en over de uitvoering bestaan veel vragen. In dit artikel zetten we de belangrijkste vragen én antwoorden op een rij.

Andere artikelen uit dit dossier:

Chaos en onzekerheid bij uitvoering steunregelingen zzp’ers

Veel zzp'er en andere ondernemers zijn gedupeerd door de coronamaatregelen en wachten met smart op financiële hulp die is toegezegd door de overheid. De uitvoering van de steunregelingen gaat echter gepaard met een grote mate van chaos en onzekerheid. Veel kleine zelfstandigen dreigen mis te grijpen.

Meer informatie

Toch hulp voor zzp'ers die na 1 januari zijn begonnen

Zzp’ers die na januari 2020 zijn begonnen komen toch in aanmerking voor financiële ondersteuning in het kader van de tijdelijke noodregeling voor zelfstandige ondernemers (Tozo). Als regel geldt dat een zelfstandige moet zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel voordat deze regeling is aangekondigd, dus voor 17 maart 2020 18.45 uur. 

Meer informatie

Waar kan ik de corona regelingen voor zzp'ers aanvragen?

Het kabinet komt met een heel pakket maatregelen om bedrijven te helpen die door de coronacrisis in de problemen komen. Welke regelingen zijn er voor jou als zzp’er en waar kun je ze aanvragen? In dit kennisartikel zetten we het op een rij.

Meer informatie

Waarom het verstandig is zzp'ers met coronaschade ruimschoots te compenseren

Om de schade van de coronacrisis te beperken, heeft de overheid een uitgebreid pakket aan maatregelen aangekondigd voor economische hulp aan ondernemers en zzp'ers. In de basis zijn dit prima maatregelen. Toch zijn er een paar dingen die makkelijk beter hadden gekund, vindt blogger Ronald Mulder.

Meer informatie

Geen inkomenssteun voor deeltijd-zzp'ers

De versoepelde bijstandsregeling voor zzp'ers gaat vooralsnog niet gelden voor deeltijd- of hybride zzp'ers. Dat blijkt uit berichtgeving van het FD. Wie minder dan 1225 uur in zijn onderneming heeft gestoken - en dus niet wordt aangemerkt als voltijd zzp'er - kan geen aanspraak maken op inkomenssteun.

Meer informatie

Dit is wat we tot nu toe weten van de nieuwe regeling voor tijdelijke ondersteuning voor zzp’ers

Om de financiële gevolgen van de coronacrisis voor zzp’s rs te compenseren, komt het kabinet met een tijdelijke voorziening voor drie maanden. Zzp’ers met financiële problemen kunnen een beroep doen op deze voorziening die uitgevoerd wordt door gemeenten. Welke voorwaarden gelden er voor deze regeling? In dit kennisartikel zetten we de hoofdpunten uiteen.

Meer informatie

Met deze maatregelen wil het kabinet zzp’ers uit de brand helpen

Het kabinet geeft gehoor aan de noodkreet van zzp-organisaties om coulant te zijn bij het verlenen van steun aan zzp’ers en maakt miljarden euro’s vrij om ondernemers en zzp'ers door de coronacrisis te helpen. In dit artikel zetten we de hoofdpunten op een rij.

Meer informatie

Het coronavirus: Wat zijn de risico's voor jou als zzp'er? UPDATE

Met het aantal besmettingen nemen ook in ons land de zorgen over het coronavirus toe. De reissector krijgt zware klappen, evenementen en bijeenkomsten worden afgeblazen en tientallen bedrijven hebben inmiddels werktijdverkorting aangevraagd. Welke risico’s loop jij als zzp’er?

Meer informatie

BLOG: Zo maak je van een coronaprobleem een coronakans als zzp'er

Het coronavirus slaat om zich heen in ondernemend Nederland. Ook veel zzp'ers merken de gevolgen: Evenementen worden afgelast, het regent annuleringen en er wordt druk gehamsterd in de supermarkten. Echter, je kunt deze periode ook zien als een kans. Zo belde een lid met onze helpdesk, gedurende het gesprek werd het coronaprobleem een coronakans.

Meer informatie

Betalingsproblemen door coronavirus? Uitstel van betaling mogelijk voor zzp’ers

Om de gevolgen van het coronavirus voor zzp'ers te verzachten, neemt de Belastingdienst maatregelen. Bent je of zzp’er en heb je betalingsproblemen door het coronavirus? Dan kun je de Belastingdienst vragen om bijzonder uitstel van betaling. Ook kun je jouw te betalen voorlopige aanslag aanpassen.

Meer informatie

Deze 7 tools zijn heel handig als je als zzp'er vanuit huis moet werken vanwege het coronavirus

Corona slaat om zich heen in Nederland. Veel zzp’ers zien zich gedwongen om door de vergaande coronamaatregelen vanuit huis te werken. Dat kan best onwennig zijn, zeker als je veel communicatie hebt met de klant. Gelukkig zijn er allerlei handige oplossingen. Wij zetten de 7 beste thuiswerk tools op een rij.

Meer informatie

Wat betekent het coronavirus voor beleggers?

Wat is het effect van het coronavirus op financiële markten? En wat betekent dit voor jou als beleggende zzp'er? Lees er alles over.

Meer informatie

Bijstand voor zelfstandigen (Bbz) aanvragen als zzp'er

Als zelfstandig ondernemer loop je financieel gezien meer risico dan iemand in loondienst. Kom je onverhoopt in financiële problemen door de gevolgen van het coronavirus, dan kun je mogelijk terugvallen op een financiële regeling. Eén daarvan is de Bbz: Besluit bijstandverlening zelfstandigen. In dit kennisartikel lees je hoe je dit aanvraagt als zzp'er.

Meer informatie

Kamer van Koophandel opent coronaloket

Wij snappen dat er nu veel op je afkomt. Bekijk hier wat je kunt doen en welke regelingen de overheid aanbiedt. Het KVK Coronaloket is telefonisch bereikbaar voor al je ondernemersvragen, op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur.

Meer informatie

Werkvereniging: "Noodfonds zzp’ers noodzakelijk en rechtvaardig"

De Werkvereniging reageert geschokt op de uitspraak van minister Wiebes (Economische Zaken) dat zzp'ers geen aanspraak kunnen maken op financiële hulp. Tijdens een uitzending van WNL zei de bewindsman dat zzp'ers vrijwillig voor deze ondernemersvorm kiezen, met bijkomend ondernemersrisico.

Meer informatie

Kabinet: Ook steun voor zzp'ers

Het kabinet zal werknemers, ondernemers én zzp’ers inkomensbescherming bieden. Daarvoor komt de regering nog deze week met een pakket aanvullende maatregelen.

Meer informatie

 
 

Op de hoogte blijven van de gevolgen van het coronavirus als zzp'er?

Bezoek ons dossier

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord