gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Goede administratie? De keus is aan jou!

De Belastingdienst wijst je er veelvuldig op dat het belangrijk is een goede administratie op te zetten en te voeren, bij voorkeur digitaal. Niet alleen omdat je als zzp'er wettelijk verplicht bent om een goede administratie bij te houden én te bewaren. Het helpt je ook om op tijd nieuwe ontwikkelingen te voorzien, daarop in te spelen en op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen.

Andere artikelen uit dit dossier:

Kan ik als zzp'er zelf online boekhouden?

Je bent zzp'er en overweegt je administratie bij te gaan houden in een online boekhoudpakket. Reeleezee, E-boekhouden en Exact online zijn bijvoorbeeld softwareleveranciers die deze optie bieden en het lijkt eenvoudig om te doen. Toch is er vaak nog enige twijfel onder zzp'ers, zoals: kan ik dit echt zelf? Ik denk van wel, zeker met de juiste ondersteuning.

Meer informatie

Online boekhouden als zzp'er? Alle concrete voordelen op een rij!

Er zijn maar weinig mensen van wie boekhouden de favoriete hobby is. Geen zorgen, we oordelen niet. We begrijpen het volkomen. Maar ja, - en inderdaad, daar is die dooddoener weer - het hoort er gewoon bij als je zzp’er bent. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je boekhouding zo soepel en makkelijk mogelijk verloopt. Een typisch gevalletje ‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’. De oplossing? Online boekhouden. Dat is boekhouden waar, wanneer, hoe en met wie je wilt.

Meer informatie

Online boekhouden: wat zijn de voordelen?

Kost de boekhouding je veel tijd, heb je die nooit bij de hand wanneer je die nodig hebt en zoek je naar mogelijkheden om dit gemakkelijker te maken? Online boekhouden vormt de oplossing. Je boekhouding staat in de cloud zodat je er altijd toegang toe hebt, terwijl je dankzij de juiste facturatie software bovendien heel eenvoudig voor de administratie zorgt.

Meer informatie

Boekhouden: zelf doen of uitbesteden als zzp'er?

Veel startende zzp’ers worstelen met de vraag, “hoe ga ik dat met de boekhouding doen?”.
Om deze vraag te beantwoorden vraag ik mijn klanten dan altijd eerst of er enige basiskennis aanwezig is? “Weet je wat een balans is, wat is een winst-en verliesrekening, wat is btw en hoe reken en verreken je deze?”. Ben je namelijk aardig thuis in de basiskennis boekhouden en heb je het idee dat je zelf financieel en fiscaal onderlegd bent, dan kan je de boekhouding waarschijnlijk gemakkelijk voor een groot deel zelf doen.

Meer informatie

Zelf boekhouden of boekhouding uitbesteden als zzp'er?

Als zzp’er heb je het al druk genoeg en dan moet je ook nog zelf de boekhouding doen. Het is vaak niet het leukste onderdeel van het ondernemerschap maar het moet wel gebeuren. Je kunt ervoor kiezen om de boekhouding zelf te doen of de boekhouding uit te besteden met een totaaloplossing. Wanneer is het raadzaam om de boekhouding zelf te doen? En wanneer kun je juist beter kiezen voor het uitbesteden van de boekhouding met een totaaloplossing? In dit blog lees je alles over het kiezen van de juiste boekhoudmethode voor je bedrijf.

Meer informatie

Voordelen van factureren en boekhouden met een app

Dankzij de opkomst van smartphones en de doorontwikkeling ervan, hebben software ontwikkelaars van applicaties de mogelijkheid hier op in te spelen. Zo zijn er van online software programma’s nu vaak ook mobiele versies beschikbaar. Dit maakt het mogelijk om het systeem op je smartphone, tablet en zelfs smartwatch te gebruiken. Dankzij deze technologie heb je als zzp’er nu de vrijheid om zaken te doen wanneer en waar je maar wil.

Meer informatie

De beste boekhoudingopties voor zzp'ers

Het hebben van een goede boekhouder is prettig, maar het brengt ook extra kosten met zich mee en er kan ook niet op elk moment van de dag de actuele financiële status worden bekeken. Deze afhankelijkheid kan daarnaast andere processen binnen de onderneming doen vertragen, wat uiteindelijk consequenties zal hebben. Om dit te voorkomen zijn er verschillende boekhoudprogramma’s beschikbaar voor zowel online als ook offline, die je als ondernemer kunt gebruiken. Maar wanneer past het ene programma goed bij een zzp’er en wanneer niet?

Meer informatie

Bespaar tijd met online boekhouden

De laatste jaren zijn steeds meer mensen werkzaam als zzp’er. Een groot deel daarvan wordt aangetrokken door de vrijheid en onafhankelijkheid van het ‘eigen baas’ zijn. De verplichte boekhouding die moet worden bijgehouden ervaren velen als minder positief, maar er is gelukkig een divers aanbod online boekhoudprogramma’s om de administratie werkzaamheden eenvoudiger, praktischer en inzichtelijker te maken.

Meer informatie

Boekhoudpakket of (online) boekhouder?

De boekhouding is vaak niet de meest favoriete klus van een ondernemer. Toch moet je als ondernemer een administratie voeren en ben je verplicht belastingaangifte te doen. Er zijn diverse mogelijkheden, waarop je jouw boekhouding kunt regelen. Maar wat past het beste bij jou?

Meer informatie

Top 5 administratieve valkuilen voor de (startende) zzp'er

In de praktijk kom ik helaas nog steeds voorbeelden tegen van zzp’ers, die keihard werken maar onvoldoende aandacht schenken aan hun administratieve verplichtingen. Hierdoor gaat geld verloren, waarvoor je als zzp’er hard hebt moeten werken. De buffers zijn vaak klein, waardoor tegenvallers moeilijk op te vangen zijn.

Meer informatie

Gratis boekhoudprogramma voor zzp'ers: ga je voor excel of online software?

Wil jij een boekhoudprogramma gebruiken dat veel van het werk voor je facturatie en boekhouding uit handen neemt? Of waarmee je je boekhouding op zijn minst overzichtelijk krijgt? Heel verstandig! Je hoeft niet bang te zijn dat je er flink wat geld tegenaan moet gooien voordat je je boekhouding kunt stroomlijnen.

Meer informatie

Je eigen onderneming starten in een handomdraai

Het is mooi weer en onderweg naar je baas zie je ze zitten met hun laptopje op het terras: de ondernemers. Met wat afgunst, maar ook respect, kijk je achterom. Hoe doen ze dit toch? Je loopt al een tijd met het idee in je achterhoofd je eigen onderneming te starten. Toch blijf je de concrete stap uitstellen. Zonde!

Meer informatie

4 handige en gratis Excel templates voor een startende zzp administratie

Als zzp’er moet je er goed om denken dat de administratie altijd op orde is. De administratie van de zzp’er omvat onder andere facturen sturen, offertes opstellen, de boekhouding bijhouden en de gemaakte uren registreren.

Meer informatie

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.