gasten online
Registreer en profiteer!
 

Wat zijn de fiscale aftrekposten als zzp'er?

9 maart 2013

Als adviseur van startende zzp'ers krijg ik vaak de vraag: “welke fiscale aftrekposten kan ik benutten zodat ik zo weinig mogelijk belasting moet betalen?” Meestal verwijs ik mijn klanten door naar een boekhouder/accountant, zij hebben er immers voor gestudeerd. Ook heb ik een hele handige tool gevonden op internet, waar je met behulp van een online berekening precies kan uitrekenen wat jouw maximale fiscale voordeel kan zijn.

Starters

Op mijn website heb ik de meest voorkomende aftrekposten in één artikel samengevat. Er zijn namelijk een aantal regelingen voor starende zzp'ers. Zo ontvangen starters gedurende de eerste (maximaal) 5 jaar een startersaftrek van € 2110,-- per jaar. Ook kunnen startende zzp'ers profiteren van het zogenaamde willekeurig afschrijven. Zo kan je in de startfase van jouw onderneming zelf bepalen wanneer je de investeringen afschrijft. Doe je dat dit jaar met wellicht weinig winst of wacht je een winstgevender jaar af waardoor je aftrekpost meer oplevert!
 
Wat ook veel starters niet weten is dat je bij een winst van ongeveer € 6000,-- geen belasting hoeft te betalen en dat je over de aangifte van 2010 niet hoeft te voldoen aan het urencriterium om MKB winstvrijstelling te krijgen.

Voordelen

Er zijn dus meer fiscale voordelen die je als (startende) zzp'er kunt benutten om je belastbare winst te drukken. Realiseer je altijd dat de belastingwetgeving continu veranderd en het lastig is als “gewone” zzp'er alles zelf bij te houden. Zorg dus dat je de aangifte inkomstenbelasting altijd samen met een boekhouder/accountant opzet.

Wil je meer lezen over belastingvoordeel, aftrekposten en de handige online tool voor het berekenen van jouw maximale voordeel invullen, bezoek dan de kennisbank van ikwordzzper.nl, daar vind je ook het artikel: Welke fiscale aftrekposten krijg ik als zzp'er?

Terug naar overzicht

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Meer blogs van Martijn Pennekamp

22 maart 2019

Tips voor snellere wifi op kantoor

1 april 2019

Eenvoudig jouw online omzet verhogen als zzp'er

22 maart 2019

Veilig op openbare wifi werken als zzp'er

Toon alles...

 
   

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.