gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Tom de Ridder is dure grap voor de zzp’er

8 januari 2016

Paniek, Tom de Ridder is weer op de radio, dit keer wenst hij vooral de zzp’ers het allerbeste voor 2016. Termen als fiscus proof en de beste tankpas voor zzp’ers moeten de mobiele Zeer Zelfstandige Professional overhalen om vooral te gaan tanken met de MKB Brandstof pas, maar is deze pas wel zo voordelig. Ik zocht het voor je uit.

De MKB Brandstof pas is een pas die je bij nagenoeg ieder tankstation kan gebruiken, dat is handig als je veel op weg bent en niet precies weet waar je terecht zal komen om te tanken. De pas kost € 29,78 per jaar, de kosten vallen dus wel mee, deze zijn ook nog eens fiscaal aftrekbaar. Maar dat je geen korting krijgt op je brandstof is een gemiste kans.

Rekenvoorbeeld

Stel je rijdt 30.000 kilometer per jaar en tankt benzine bij tankstations langs de snelweg. Stel je auto rijdt 1 op 12. Per jaar ben je dus snel 2.500 liter brandstof aan het tanken. Langs de snelweg betaal je snel de landelijke adviesprijs, momenteel staat deze op € 1,53. Per jaar ben je dan € 3.825,-- aan brandstof kwijt, exclusief btw is dat € 3.161,--.

Verschillende tankstations hebben een eigen tankpas met collectieve kortingen voor ondernemers. Neem de tankpas van Total, die tankpas kost € 9,-- per jaar en daarmee krijg je € 0,10 per liter korting op 2 tankstations naar keuze en € 0,05 per liter bij de rest van de Total tankstations. Je betaalt dan minder dan de prijs op de pomp. In het rekenvoorbeeld € 1,43 per liter op dit moment. Stel je tankt dus 2.500 liter per jaar dan bespaar je snel € 250,-- per jaar. Je krijgt van Total ook een verzamelfactuur per maand welke fiscusproof is. In dit rekenvoorbeeld bespaar je dus € 20,-- per jaar op de tankpas en € 250,-- op de brandstof. In totaal € 270,-- exclusief btw.

Ook Avia heeft een eigen tankpas, bij Avia Marees ontvang je € 0,125 per liter korting en is de tankpas zelfs gratis. Per jaar bespaar je in het rekenvoorbeeld € 312,50 op brandstofkosten en € 29,78 op een pas.
Totaal € 342,28 goedkoper dan de MKB Brandstofpas.

Nadeel

Het nadeel van een merkgebonden tankpas is dat je altijd bij dezelfde pomp moet tanken, dus sta je een keer droog en is er geen eigen tankstation in de buurt dan heb je toch weer een extra bonnetje van een ander pompstation. Verder ga ik uit van de landelijke adviesprijs welke vaak langs de snelweg geldt, niet van de prijs van prijsvechters als Tinq.

Conclusie

Ben je veel onderweg en tank je bij verschillende stations en geef je niets om korting, dan heeft Tom de Ridder best een mooi aanbod voor jou. Tank je vaak bij dezelfde pomp dan is het verstandig om via een collectief een tankpas aan te vragen welke korting geeft op de brandstof. Vaak zijn de tankpassen van een eigen merk goedkoper en net zo fiscus-proof als de pas van Tom.

Heb je vragen over dit onderwerp of wil je advies?

Terug naar overzicht

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Meer blogs van Martijn Pennekamp

28 oktober 2020

Mijn ervaring met Deck Verzekeringen

2 oktober 2020

Bespaar niet op een boekhoudprogramma en zakelijke rekening

12 oktober 2020

Waarom ik heb gekozen voor SharePeople

24 september 2020

Zo zorg je ervoor dat je online wordt gevonden als zzp’er

18 september 2020

Webinars geven als zzp’er? Een goed idee, zeker in coronatijd

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord