gasten online
Registreer en profiteer!
 

Tanken met een knipoog

25 augustus 2016

‘Nog steeds geen Excellium voor jou?’ Ik kijk haar vertwijfeld aan. Mijn favoriete dame van het Total tankstation moet lachen. Ze heeft het me al eens eerder gevraagd, herinner ik me. Maar ook deze keer schud ik mijn hoofd. ‘Je moet toch eens wat beter voor je auto gaan zorgen hoor,’ zegt ze dan met een knipoog.

‘Nog steeds geen Excellium voor jou?’ Ik kijk haar vertwijfeld aan. Mijn favoriete dame van het Total tankstation moet lachen. Ze heeft het me al eens eerder gevraagd, herinner ik me. Maar ook deze keer schud ik mijn hoofd. ‘Je moet toch eens wat beter voor je auto gaan zorgen hoor,’ zegt ze dan met een knipoog.

Onderweg denk ik er nog eens over na. Zou het nu echt zoveel verschil maken, zo’n “speciale” brandstof? De brandstof is iets duurder dan “gewone” brandstof en dat heeft me tot nu toe tegengehouden. Maar volgens de verhalen wegen de voordelen ruimschoots op tegen die paar euro aan de pomp. Het zou zelfs, onder de streep, goedkoper kunnen zijn!

Toch nieuwsgierig geworden, Google ik in mijn pauze eens naar de voordelen van de speciale brandstoffen. Er gaat direct een wereld voor me open. De Excelliumbrandstof lijkt een uitgebalanceerde cocktail van vitamines voor mijn motor te bevatten. Allereerst lees ik over een reinigingsmiddel, dat niet alleen vervuiling op injectoren en kleppen voorkomt, maar ook de bestaande vervuiling reinigt. Het anticorrosiemiddel zorgt ervoor dat metalen onderdelen beschermd zijn tegen corrosie, die ontstaat door condens en regen. Ook zijn er moleculen toegevoegd, die de wrijving tussen metalen delen beperken en zo de slijtage beperken.

Volgens de gegevens zou mijn auto al na één tankbeurt het verschil moeten merken. De motor wordt  vanaf dag 1 schoner en is direct beter beschermd tegen vervuiling, corrosie en slijtage. Die schone motor verbrandt beter, gaat dus langer mee en de uitstoot van schadelijke stoffen is lager dan bij het gebruik van een brandstof zonder de genoemde toevoegingen. Schonere motoren verbruiken minder brandstof dan vervuilde motoren, dus ook daar is winst te boeken. En wie minder brandstof verbruikt, brengt ook de uitstoot omlaag. Ik kan dus zorgen voor minder vervuiling binnen ѐn buiten mijn auto.

Tsja, dat klinkt toch wel aantrekkelijk! Ik kan me de vorige rekening bij de garage helaas nog goed herinneren en bereken snel hoeveel liter Excellium ik daarvoor had kunnen kopen…

Misschien wordt het inderdaad tijd dat ik wat beter voor mijn auto ga zorgen. Ik zet de stap van doorsnee naar excellent. En de volgende keer bij het tankstation, zal ik zelf een knipoog uitdelen!

P.S: wil je zelf ook profiteren? Meld je dan aan via deze speciale actiepagina en ontvang 10 cent korting per liter brandstof bij twee tankstations naar keuze.

Terug naar overzicht

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Meer blogs van Martijn Pennekamp

9 april 2020

Opinie: Misbruik maken van Tozo: Wat mij betreft boete €10.000,-

16 maart 2020

Deze 7 tools zijn heel handig om thuis mee te werken als zzp'er

13 maart 2020

Zo maak je van een coronaprobleem een coronakans als zzp'er

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord