Snel een simpele website met HTML-templates!

Als zzp'er moet je online gevonden worden. Maar wat als je nu net even geen tijd hebt om een complete WordPress-website te bouwen? Geen zorgen. Met handige gratis HTML-templates heb je zo een pagina online!

Een HTML-template is een raamwerk die een complete basis voor je website vormt. Het meeste werk is dus al gedaan, je hoeft het alleen nog naar eigen hand te zetten. Bijvoorbeeld HTML5UP biedt een groot aantal templates, gebouwd in HTML5 en CSS3. Geheel gratis en volledig responsive, waardoor ze er op ieder apparaat strak uitzien.

Wat heb je nodig?

Webhosting, een domeinnaam en een klein beetje kennis van HTML. Met het Slim-pakket van Antagonist heb je het zo geregeld. Razendsnelle SSD-opslag, gratis SSL en je domeinnaam is erbij inbegrepen. Alles voor de succesvolle start van je website. En wil je later aan de slag met WordPress? Je installeert dat met één klik. Je huidige website kun je dus altijd vervangen.

Download het template

Goed, hosting en een domein heb je geregeld. We focussen ons nu op iets supersimpels. Je bent een startende zzp'er en wilt een eenvoudige pagina. Het moet puur laten zien wie je bent, wat je doet en hoe je te bereiken bent. Het Identity-template is dan een goede start. Door rechts bovenin op 'Download' klikken, download je het template naar je PC.

Pas het template aan

Pak het .zip-bestand uit. Daar zie je een aantal bestanden en mappen staan. In de map /images/ plaats je jouw profielfoto (idealiter 122px bij 122px). Open vervolgens het bestand index.html met een HTML-editor, zoals Notepad++ of Coda. Pas daar het volgende aan en sla de wijzigingen op.

  • Zet tussen <title> en </title> de naam van je website.
  • Tussen <h1> en </h1> zet je je eigen naam.
  • Tussen <p> en <p> zet je jouw functie of bedrijfsnaam.
  • Verander jpg naar de bestandsnaam van jouw profielfoto.
  • Bij href="#" vervang je # met de links naar je sociale profielen.
  • Pas de gegevens onderaan bij "copyright" aan naar wat je wilt.

Je kunt ook de achtergrond aanpassen. Als je dat wilt, dan zet je de gewenste achtergrondafbeelding in de map /images/ en open je daarna het bestand /assets/main.css. Wijzig bg.jpg naar de naam van je achtergrondafbeelding en sla het bestand op.

Je website uploaden

Nu je het template naar wens hebt aangepast, kun je jouw pagina publiceren. Maak een FTP-verbinding met je webhostingpakket, bijvoorbeeld met het FTP-programma FileZilla. Selecteer alle bestanden in de map /html5up-identity/ op je computer en upload ze naar de map /public_html/ op je hostingpakket.

Bekijk het resultaat

Bezoek nu je website door naar je domeinnaam te gaan en bekijk het resultaat! Als je niet direct de nieuwe pagina ziet, leeg dan even de cache in je browser. Je hebt nu een simpele pagina, die zowel op desktop als mobiel er goed uitziet. Later kun je hem altijd uitbreiden.

Uiteraard kun je het zelf zo gek maken als je wilt. Zo zijn er ook meer complexere templates gericht op portfolio's, blogs en bedrijfswebsites. Klik er zeker even doorheen en bepaal wat het beste bij jou aansluit. Door op 'Live Demo' te klikken, weet je meteen hoe het eruit ziet.

Tot slot

Hoe je ook besluit je website te maken, kwalitatieve webhosting en een sterk internetadres heb je altijd nodig. Denk goed na over je domeinnaam, want dat is hét visitekaartje. Doe een domeincheck, registreer het domein met jouw bedrijfsnaam en ga aan de slag!

Terug naar overzicht

Jeroen Wolsink

Jeroen is Marketing Lead bij Antagonist, dat de webhosting en domeinnamen voor meer dan 40.000 ondernemers verzorgt. Antagonist biedt een compleet webhostingpakket inclusief domeinnaam, e-mail, SSL en meer! Klanttevredenheid staat op nummer één, met als resultaat ruim 3.700 positieve recensies. Zodoende is Antagonist de vertrouwde thuisbasis voor meer dan 100.000 websites!


 
 
ikwordzzper.nl is een initiatief van startersplatform ikwordzzper.nl

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord