gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Preventiemaatregelen om wateroverlast tegen te gaan

20 oktober 2015

In de straat waar de schoonheidssalon en nagelstudio van Ingrid Kolen is gevestigd, kan de riolering bij hevige regenval de grote hoeveelheden regenwater niet aan. Omdat haar pand lager ligt dan het straatniveau, stroomde de afgelopen jaren tot vier keer toe het water haar salon binnen tijdens een langdurige stortbui.

“Als voorzorgsmaatregel had ik mijn tafels en kasten al op pootjes gezet, maar als het water tot halverwege de muren komt, is er geen redden meer aan!” Ingrid was er iedere keer wekenlang zoet mee. “En telkens moest ik mijn zaak sluiten, alles moest worden opgeruimd en schoongemaakt. De meeste van mijn vaste klanten komen hier iedere vier weken. Een paar weken dichtgaan betekent dat ik ze moet doorsturen naar een ander. En dan is altijd de vraag: komen ze nog terug?”

Waterschade beperken

Gelukkig is Ingrid goed verzekerd. Daardoor werden haar kosten vergoed en kreeg ze hulp om haar zaak weer op orde te brengen. Daar was ze blij mee, maar liever nog wilde ze een oplossing om de wateroverlast te voorkomen. Interpolis stond Ingrid iedere keer met raad en daad terzijde. “Natuurlijk betaalden wij de kosten van de schade aan Ingrid, maar we dachten ook met haar mee over hoe ze in de toekomst schade kan voorkomen of in ieder geval beperken. Ingrid kan de problemen grotendeels ondervangen als ze een stapel zandzakken voor haar deur zou leggen bij hevige regenval. Maar omdat dat in de praktijk niet gemakkelijk werkt, boden we haar een innovatief alternatief: Floodsax. Platte zakken die ongebruikt nog geen 200 gram wegen, maar 23 liter water kunnen opnemen. Zo voorkomt Ingrid voortaan extreme wateroverlast in haar bedrijfspand en hoeft zij haar trouwe klanten niet teleur te stellen.”

Preventiemaatregelen om wateroverlast tegen te gaan

Je kunt zelf veel doen om je risico op wateroverlast te beperken. We geven je alvast een paar praktische tips:

  • Kijk regelmatig omhoog! En let dan op lekkagesporen onder het dak, zoals verkleuringen of plafondplaten die doorhangen. Door tijdige signalering voorkom je erger.
  • Plaats op het diepste punt van je kelder of souterrain een waterdetector. Kies een waterdetector die je een melding op je gsm geeft als er een overstroming is.
  • Zet in de kelder je voorraden altijd op stellingen of pallets.
  • Verwijder regelmatig bladeren en zwerfvuil van het dak en uit de dakgoten.

Ook zelf aan de slag? Meer tips en handige maatregelen vind je op interpolis/wateroverlast.

Terug naar overzicht

Sjak van Nieuwkuijk

Sjak is risico- en preventie expert bij Interpolis. Al 30 jaar werkt hij bij Interpolis waarvan de eerste helft als bouwkundig schade-expert. Sinds Interpolis zijn strategie heeft veranderd en zich focust op het voorkomen en beperken van risico’s, helpt hij dagelijks ondernemers om hun bedrijfsrisico’s in beeld te brengen en gepaste preventiemaatregelen te nemen.

Voor meer informatie over risico-inzicht en preventie neem een kijkje op onze speciale starterspagina of neem contact met ons op via preventiedesk@interpolis.nl

Volg Interpolis ook op Twitter en LinkedIn

 

Meer blogs van Sjak van Nieuwkuijk

19 juni 2018

Welke verzekeringen passen bij mijn onderneming?

12 maart 2018

Hoe sterk is jouw vangnet bij arbeidsongeschiktheid?

11 april 2017

9 tips voor als je een webwinkel start

1 november 2017

Samenwerking tussen zzp’ers: zo pak je dat aan

5 juli 2016

5 zaken die iedere zzp’er hoort te weten

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord