• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:
  • Update datum:
  • Leestijd: 2 min

Oude liefde roest niet: Kies voor een tweedehands leaseauto

Tweedehands auto’s zijn populairder dan ooit. Dat is ook niet zo gek, want zeker in de wereld van zakelijk rijden komen er veel voordelen kijken bij het leasen van een jonge tweedehands auto.

Helaas is het bij veel leasemaatschappijen niet mogelijk om voor een jonge occasion te kiezen en zit je al snel vast aan langlopende (dure) operational of private leasecontracten. Met andere woorden: je moet veel geld uitgeven aan je auto en zit vast aan een lange termijn overeenkomst. Dat zijn twee dingen die je in deze onzekere tijden nu juist liever wilt voorkomen.

Houd zelf de touwtjes in handen

Een mobiliteitsoplossing waarbij het geld dat je uitgeeft ook weer terug in je onderneming komt, biedt uitkomst. En wanneer je graag zelf de touwtjes in handen houdt als het gaat om het kiezen van de verzekering van je auto en het plannen van onderhoud, kun je als zzp’er het beste kiezen voor financial lease; een leasevorm die de ondernemer voorop stelt.

Je profiteert direct van diverse belastingvoordelen, omdat de fiscus de financiering ziet als een investering in jouw bedrijf

Marlon Vergeer, FinancialLease

Financial lease is een leasevorm op basis van huurkoop. Vrij vertaald koop je dan een auto op afbetaling. Hierbij profiteer je direct van diverse belastingvoordelen, omdat de fiscus de financiering ziet als een investering in jouw bedrijf. De rente is volledig aftrekbaar, je mag de btw terugvorderen en je kan gebruikmaken van de investeringsaftrek.

Voordelen van een jonge, gebruikte auto

Een groot voordeel van financial lease is dat je hierbij, in tegenstelling tot andere leasevormen, wèl kan kiezen voor een jonge, gebruikte auto. Bij private lease of operational lease rijd je een nieuwe auto en betaal je een vast bedrag per maand voor service en onderhoud; ook al heeft een nieuwe auto vrijwel geen onderhoud nodig. Bij financial lease van een jonge, gebruikte auto betaal je zelf voor onderhoud en reparatie. Maar in de praktijk vallen die kosten erg mee, want een jonge tweedehands auto is vaak nog vrij van de kostenposten die gepaard gaan met het rijden van een oude auto.

Ben je toch meer gecharmeerd van een ouder model? Ook dan is deze leasevorm het overwegen waard. Bij FinancialLease.nl hebben we een voorraad van meer dan 100.000 nieuwe auto’s en occasions, dus daar zit altijd wel een auto bij die bij jouw situatie past. Op zoek naar het nieuwste model hatchback of juist een gouwe ouwe? De grootste voorraad financial lease auto’s tot 10 jaar oud vind je bij FinancialLease.nl.

Terug naar overzicht
Marlon Vergeer

Marlon Vergeer

Bij het leasen van een auto voor zzp’ers komt vaak veel kijken. Marlon Vergeer, Communicatie en Content Marketeer bij FinancialLease.nl, zorgt voor duidelijke uitleg over Financial Lease in begrijpbare taal. Of je nu op zoek bent naar een grote bedrijfswagen of een kleine stadsauto, bij FinancialLease.nl vind je altijd een oplossing die past bij jouw werkzaamheden.