gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Ook na invoering van Wet DBA biedt het Uniforce concept zekerheid

14 juli 2016

Sinds de invoering van de Wet DBA, per 1 mei dit jaar, raast er een storm van onzekerheid door de flexmarkt. Zelfstandigen die zoekend zijn naar zekerheid stellen ons steevast de vraag: ‘Een BV oprichten via Uniforce, klinkt aanlokkelijk maar in hoeverre behoud ik dan mijn vrijheid en dus zelfstandigheid?’

Ik heb zelf jaren gewerkt als zelfstandig ondernemer en weet een ding zeker: zelfbeschikking in het aangaan van tijdelijke opdrachten bij diverse opdrachtgevers, stond bij mij bovenaan. En natuurlijk de uitdaging die een opdracht biedt, om mijn eigen kennis te etaleren. Deze mate van zelfbeschikking en onafhankelijkheid zorgt er bij mij voor dat ik in een goede workflow kom en maximaal rendeer. Daarna komt het financiële aspect in beeld, een vergoeding die de werkzaamheden compenseert, is uiteraard belangrijk.

Terugkomend op de vraag of mijn bovenstaande waarden en daarmee mijn vrijheid van ondernemen ook binnen het Uniforce concept aanwezig zijn? Hier kan ik daadwerkelijk en volmondig ja op antwoorden. Nu zal je dit antwoord ook wel verwachten van mij als consultant van Uniforce, maar ik licht graag toe waarom, door in te gaan op de vragen die leven bij de zelfstandig ondernemer.

Wat doet Uniforce als mede aandeelhouder dan in de DUBV?
Als bestuurder van jouw Declarabele Uren BV (DUBV) bepaal je je eigen beleid. Je bepaalt zelf of - en bij wie - je gaat werken, tegen welk tarief en wat je met het geld doet. Als het maar binnen de regels van de fiscale wetgeving gebeurt.

Uniforce Group krijgt 20 aandelen zonder recht op winst. Statutair is bepaald dat Uniforce Group zeggenschap heeft over het aanname- en ontslagbeleid van de directeur en toezicht houdt op het volgen van de kwaliteitsregels. Hierdoor ontstaat een gezagsverhouding waardoor de zelfstandig professional een dienstverband aangaat met de eigen Declarabele Uren BV.

Op welke wijze krijgt het gezag dan vorm?
Een gezagsverhouding is nodig voor het tot stand komen van de arbeidsovereenkomst binnen de Declarabele Uren B.V. Daar draait het Uniforce concept om.
Als zelfstandig professional krijg je 80 aandelen en het volledig recht op winst. Hiermee ben je directeur van de DUBV en dus verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van je bedrijf.

Uniforce Group heeft zeggenschap over het aanname en ontslagbeleid van de directeur en houdt toezicht op het volgen van de kwaliteitsregels. Door deze gezagsverhouding ontstaat er een arbeidsovereenkomst binnen de Declarabele Uren B.V. Het gezag betreft regels omtrent:

  • Geen fraude plegen en houden aan de Nederlandse (fiscale) wetgeving.
  • Het op orde hebben van de administratie, jaarrekening op orde.
  • Goed huisvaderschap, het niet mogen aangaan van risicovolle investeringen.
  • Het verplicht afsluiten van een ziekteverzuimverzekering zodat de DUBV twee jaar kan doorbetalen bij ziekte.

Doordat er een arbeidsovereenkomst is binnen de B.V., is de DUBV de werkgever van de directeur en hiermee ook verantwoordelijk voor het afdragen van loonheffing en sociale verzekeringspremies over het loon van de directeur. Opdrachtgevers die een Uniforce professional inhuren weten zeker dat zij nooit loonheffing en sociale verzekeringspremies hoeven te betalen en ook geen andere werkgeversverplichtingen hebben.

Aan welke zaken dien ik te denken als ik ga ondernemen vanuit loondienst?
Als het werken buiten dienstverband met de opdrachtgever daadwerkelijk lonkt, maar je tegelijkertijd de opgebouwde sociale zekerheid wilt behouden, dan zijn er enkele mogelijkheden:

1. Ondernemen via een payroll-, uitzend- of detacheringsconstructie.
Je gaat een arbeidsovereenkomst aan met de intermediaire organisatie en behoudt de rechten op sociale zekerheid.

2. Ondernemen via het Uniforce concept.
Doordat je werknemer bent in de DUBV bouw je rechten op voor o.a. de WW en WIA. Je hebt hiermee dezelfde inkomenszekerheid als een medewerker in loondienst. Deze zekerheid staat ook vermeld in de vaststellingsovereenkomst tussen Uniforce, de Belastingdienst en het UWV.

Wanneer je uit een loondienst situatie komt en je ervoor kiest om deel te nemen aan Uniforce, dan neem je de reeds opgebouwde rechten mee. Op deze manier maak je wel meteen aanspraak op deze inkomenszekerheid. Natuurlijk altijd afhankelijk van de persoonlijke situatie, bijvoorbeeld hoe lang je al in loondienst werkt.

Belangrijk om daarbij te vermelden is dat wanneer je al langere tijd zelfstandig ondernemer bent je opnieuw rechten moet opbouwen, hierover adviseren we je graag persoonlijk

Denk je er over om voor jezelf te starten, maar wil je de zekerheid van het sociale stelsel niet verliezen? Dan is Uniforce zeker een goede start voor je.

Terug naar overzicht

Tom Lageveen

Tom Lageveen heeft gedurende zijn loopbaan meerdere jaren gewerkt als ondernemer en is sinds 2015 aan het werk als Consultant voor Uniforce. In zijn rol als Consultant informeert hij zelfstandig professionals over de mogelijkheden en risico’s van diverse flexibele werkvormen.

Uniforce biedt al 16 jaar een ondernemersvorm aan waarbij je een sociaal verzekerd werknemer bent binnen je eigen B.V. (DUBV). Je kunt daardoor werken voor wie je maar wilt en zolang je maar wilt, www.uniforce.nl.


 
   

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.