gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Maar € 883 betalen voor jouw fiets van € 2000 als zzp'er!

14 september 2018

Ben jij zzp’er en gebruik jij je fiets om naar kantoor te gaan of opdrachtgevers te bezoeken? Goed nieuws! Deze week bleek dat het privé gebruiken van een zakelijke fiets fiscaal aantrekkelijker wordt vanaf 2020.

Ik zelf gebruik mijn fiets bijna elke dag naar het werk en ook de meeste van mijn werknemers gebruiken de fiets om naar kantoor te komen. Voor werknemers en ondernemers die een fiets willen kopen of leasen worden de regels flink vereenvoudigd. Volgens het RTL Nieuws worden de bijtellingsregels voor het privégebruik van een zakelijke fiets aangepast. Dat scheelt een hoop administratieve rompslomp en is ook nog eens een stimulans voor je gezondheid en dat van je eventuele werknemers.

Bijtelling over de fiets van de zaak

Zo gaat het kabinet een vast bijtellingspercentage rekenen voor een fiets op de zaak: je gaat dan 7% bijtelling betalen over het privégebruik. Nu een kilometerregistratie nog vereist als je een fiets van de zaak gebruikt: dat hoeft in de toekomst niet meer. Deze nieuwe regels gaan pas in 2020 in, echter laat de administratie je tot die tijd niet weerhouden om toch een fiets op de zaak te kopen want ook in 2018 en 2019 profiteer je van fiscale voordelen bij het aanschaffen van een fiets op de zaak.

Jouw fiscale voordeel als je een fiets op de zaak koopt

Stel: je koopt een e-bike op de zaak van € 2.000 inclusief btw. Je kunt hiervan de btw (21%) aftrekken, dus je betaalt € 1580 exclusief btw. Aangezien je fiets op de balans staat, mag je het ook opvoeren voor de investeringsaftrek. Je mag nu eenmalig 28% van € 1580 aftrekken. Dat is een bedrag van € 442. Daarnaast mag je je fiets in 5 jaar afschrijven, dit is € 316 per jaar.

Uiteindelijk hoef je over € 1580 + € 442 = € 2.022 geen belasting te betalen. Dit levert je een besparing op van € 2.022 x 36,93% (tarief van 2019 als je minder dan € 68.800 per jaar verdient) = € 747.

Zo kost je fiets van € 2.000 jou uiteindelijk maar € 883!

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem contact op via onderstaand contactformulier en wij brengen je vrijblijvend in contact met een boekhoudkantoor in jouw regio of stel jouw vraag aan de fiscalisten van Het Ondernemerscollectief.

Terug naar overzicht

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Meer blogs van Martijn Pennekamp

22 maart 2019

Tips voor snellere wifi op kantoor

1 april 2019

Eenvoudig jouw online omzet verhogen als zzp'er

22 maart 2019

Veilig op openbare wifi werken als zzp'er

Toon alles...

 
   

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.