gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Maar € 872 betalen voor jouw fiets van € 2000 als zzp'er!

23 juli 2019

Ben jij zzp’er en gebruik jij je fiets om naar kantoor te gaan of opdrachtgevers te bezoeken? Goed nieuws! Het privé gebruiken van een zakelijke fiets wordt fiscaal aantrekkelijker vanaf 2020.

Ik zelf gebruik mijn fiets bijna elke dag naar het werk en ook de meeste van mijn werknemers gebruiken de fiets om naar kantoor te komen. Voor werknemers en ondernemers die een fiets willen kopen of leasen worden de regels flink vereenvoudigd. De bijtellingsregels voor het privégebruik van een zakelijke fiets worden aangepast. Dat scheelt een hoop administratieve rompslomp en is ook nog eens een stimulans voor je gezondheid en dat van je eventuele werknemers.

Bijtelling over de fiets van de zaak

Zo gaat het kabinet een vast bijtellingspercentage rekenen voor een fiets op de zaak: je gaat dan 7% bijtelling betalen over het privégebruik. Nu een kilometerregistratie nog vereist als je een fiets van de zaak gebruikt: dat hoeft in de toekomst niet meer. Deze nieuwe regels gaan pas in 2020 in, echter laat de administratie je tot die tijd niet weerhouden om toch een fiets op de zaak te kopen want ook in 2019 profiteer je van fiscale voordelen bij het aanschaffen van een fiets op de zaak.

Jouw fiscale voordeel als je een fiets op de zaak koopt

Stel: je koopt een e-bike op de zaak van € 2.000 inclusief btw. Je kunt hiervan de btw (21%) aftrekken, dus je betaalt € 1.653 exclusief btw. Aangezien je fiets op de balans staat, mag je het ook opvoeren voor de investeringsaftrek. Je mag nu eenmalig 28% van € 1.653 aftrekken mits je in dat jaar minimaal € 2.301 investeert, lees hier meer over de regels voor kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Dat is een bedrag van € 463. Daarnaast mag je je fiets in 5 jaar afschrijven, dit is € 330 per jaar.

Uiteindelijk hoef je over € 1.653 + € 463 = € 2.116 geen belasting te betalen. Dit levert je minimaal een besparing op van € 2.116 x 36,93% (tarief van 2019 als je minder dan € 68.800 per jaar verdient) = € 781.

Zo kost je fiets van € 2.000 jou uiteindelijk maar € 872!

25% extra korting voor leden!

TIP 1: Leden van Het Ondernemerscollectief ontvangen nog eens 25% korting op hun e-bike of (bak)fiets. Dus pak je voordeel en trap je fit!

Bespaar ook op jouw autoverzekering

TIP 2: Is een auto voor jou toch een meer praktische oplossing? Ook dan kun je besparen! Via Het Ondernemerscollectief krijg je een stevige korting op jouw zakelijke autoverzekering. Bereken hier je premie. 

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem contact op via onderstaand contactformulier en wij brengen je vrijblijvend in contact met een boekhoudkantoor in jouw regio of stel jouw vraag aan de fiscalisten van Het Ondernemerscollectief.

Terug naar overzicht

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Meer blogs van Martijn Pennekamp

26 november 2020

Waarom ik mijn pensioen opbouw bij BrightPensioen

24 november 2020

Hoeveel geld kan ik lenen als zzp’er?

28 oktober 2020

Mijn ervaring met Deck Verzekeringen

2 oktober 2020

Bespaar niet op een boekhoudprogramma en zakelijke rekening

12 oktober 2020

Waarom ik heb gekozen voor SharePeople

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord