• Laatste update:
  • Plaatsingsdatum:

Goede voornemens voor 2015

Het nieuwe jaar is van start gegaan; 2015, een jaar met nieuwe kansen en nieuwe opdrachten als zzp’er. Bij de start van een nieuw jaar hoort natuurlijk het hebben van goede voornemens. We kennen allemaal de persoonlijke voornemens; afvallen, stoppen met roken en gezonder leven. Daarnaast zijn voor de zzp’er de zakelijke goede voornemens belangrijk. Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

1. Gebruik je tijd nuttig

Wanneer je met een opdracht aan de slag gaat, ga dan ook daadwerkelijk aan de slag met de opdracht. Tegenwoordig zijn we erg snel afgeleid door de televisie, Facebook, Twitter, LinkedIn en vooral door Whatsapp. Wil je serieus aan de slag gaan? Zorg er dan voor dat al deze mogelijkheden tot afleiding zijn afgesloten. Zet de televisie uit en je telefoon bijvoorbeeld even op vliegtuigstand.

2. Wees actief op social media

Zoals iedereen wel weet is het internet een factor waar je tegenwoordig niet meer omheen kunt. Zo ook de social media. Wil jij voor jou en je bedrijf meer naamsbekendheid genereren voor het binnenhalen van nieuwe opdrachten? Meld je aan op social media! Voor zzp’ers is vooral LinkedIn een goed middel om jezelf professioneel op te stellen tegenover de buitenwereld. Zo kun je al je vaardigheden en ervaringen melden, maar daarnaast ook blogs schrijven, participeren in discussies en je aanmelden bij diverse groepen.

3. Blijf positief

Zit het even niet mee? Komen er weinig opdrachten binnen? Blijf positief! Na regen komt zonneschijn en opgeven heeft nooit zin. Ook als er zaken in het privéleven niet zo goed lopen, probeer het niet te laten doorschijnen in je werk als zzp’er.

4. Explore your options

Er zijn meer manieren om aan opdrachten te komen dan je waarschijnlijk denkt. Zo kun je opdrachten zoeken binnen je eigen netwerk, waarbij deze steeds groter kan worden naarmate je meer opdrachten krijgt. Naast je eigen netwerk is het mooi als je een eigen website hebt zodat eventuele opdrachtgevers een goed beeld van jou en je werk krijgen. Nog een handige manier voor het krijgen van opdrachten is je inschrijven bij een online bemiddelingsplatform; een bedrijf dat opdrachten voor jou zoekt en je kan koppelen aan de opdrachtgever. Dit gebeurt vaak gratis of tegen een kleine vergoeding, het is een mooie kans om je bereik en netwerk te vergroten zonder risico’s.

Heb jij nog goede voornemens als zzp’er die absoluut niet kunnen ontbreken aan deze lijst? Laat het ons en de andere zzp’ers weten door te reageren en de discussie te openen op onze LinkedIn discussiepagina.

Blogs

ZZP Agenda

Terug naar overzicht
Richelle Oostrom

Richelle Oostrom

Richelle Oostrom werkt sinds kort op de marketing en communicatieafdeling van freelancer.nl. Zij zet zich in om de communicatie optimaal te verbeteren door social media in te zetten en klanten te boeien. Richelle is sociaal, creatief en een luisterend oor die zowel voor haar collega’s als haar klanten klaarstaat.

Klik hier voor het profiel van Richelle op LinkedIn.

Zzp pensioenfonds; een update
Blog - Richelle Oostrom

Zzp pensioenfonds; een update