gasten online
Registreer en profiteer!
 

Boekhouden: zelf doen of uitbesteden als zzp'er?

9 maart 2013

Veel startende zzp’ers worstelen met de vraag, “hoe ga ik dat met de boekhouding doen?”.
Om deze vraag te beantwoorden vraag ik mijn klanten dan altijd eerst of er enige basiskennis aanwezig is? “Weet je wat een balans is, wat is een winst-en verliesrekening, wat is btw en hoe reken en verreken je deze?”. Ben je namelijk aardig thuis in de basiskennis boekhouden en heb je het idee dat je zelf financieel en fiscaal onderlegd bent, dan kan je de boekhouding waarschijnlijk gemakkelijk voor een groot deel zelf doen.

Zelf doen?

Ben jij een zzp’er zijn die de stap gaat wagen om het zelf te doen, vraag jezelf dan ook af of je het wel zelf wilt doen? Veel zzp'ers doen hun boekhouding namelijk in de avonduren of het weekeinde. Juist de tijd dat je aan het opladen bent naar de volgende dag. Stel dat je een uurtarief hebt van € 75,-- dan is het vaak veel rendabeler om je boekhouding (deels) uit te besteden, vooral als je de uren declarabel kan maken. Hieronder kan je een aantal boekhoudpakketten vinden die mogelijk interessant voor je zijn.

 

Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Kijk hier welk pakket het beste bij je past.

Vergelijk boekhoudprogramma's

Conclusie

Zelf doen of uitbesteden van jouw boekhouding is een persoonlijke keuze. Doe je de boekhouding zelf dan weet je wel precies wat er binnenkomt en uitgaat in jouw onderneming. Je kunt gemakkelijker bijsturen en je hebt optimaal inzicht in het financiële wel en wee. Laat je daarentegen alles door een ander doen, zorg dan in ieder geval dat je betrokken blijft bij resultaten, zodat je tijdig kunt bijsturen.

Terug naar overzicht

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Meer blogs van Martijn Pennekamp

9 april 2020

Opinie: Misbruik maken van Tozo: Wat mij betreft boete €10.000,-

16 maart 2020

Deze 7 tools zijn heel handig om thuis mee te werken als zzp'er

13 maart 2020

Zo maak je van een coronaprobleem een coronakans als zzp'er

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord