gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

Bespaar tijd met online boekhouden

11 augustus 2015

De laatste jaren zijn steeds meer mensen werkzaam als zzp’er. Een groot deel daarvan wordt aangetrokken door de vrijheid en onafhankelijkheid van het ‘eigen baas’ zijn. De verplichte boekhouding die moet worden bijgehouden ervaren velen als minder positief, maar er is gelukkig een divers aanbod online boekhoudprogramma’s om de administratie werkzaamheden eenvoudiger, praktischer en inzichtelijker te maken.

Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden wat boekhoudprogramma's betreft. Het wordt steeds makkelijker om je boekhouding zelf te regelen en zo meer tijd te besparen voor andere zaken. Hieronder hebben we alvast een aantal boekhoudpakketten voor je op een rijtje gezet:

 

Minder werk en meer omzet

In het verleden had een ondernemer met een eenmanszaak geen keuze: de boekhouding diende tussen het werk door, op zondagmiddag of in de avonduren te gebeuren, of moest worden uitbesteed aan een externe boekhouder. Dit kostte veel kostbare tijd waarin geen omzet gemaakt kon worden. Werd de boekhouding verzorgd door een administratieve kracht, dan werkte deze natuurlijk ook niet voor niets. Daarbij is nooit precies van tevoren te zeggen hoeveel uren een traditionele boekhouder per maand aan de administratie kwijt zal zijn, zodat het moeilijk is om een inschatting te maken van de verwachte kosten. Door gebruik te maken van een online boekhoudprogramma worden niet alleen de uitgaven beperkt, maar kan de administratie ook gemakkelijker in eigen hand worden gehouden.

De voordelen van online boekhouden

Minder tijd aan administratieve werkzaamheden besteden en meer aan geld verdienen is voor elke zzp’er natuurlijk erg aantrekkelijk. Dit zijn echter nog maar een paar van de voordelen die overstappen naar online boekhouden met zich meebrengt. Doordat de gehele administratie in een beveiligde omgeving op internet staat, is de boekhouding bijvoorbeeld altijd en overal te raadplegen zonder dat deze hoeft te worden meegesjouwd. De toegankelijkheid, overzichtelijkheid en het directe inzicht in de actuele cijfers zorgen ervoor dat het financieel gezond houden van een onderneming eenvoudiger wordt. In één oogopslag is duidelijk of het verstandig is om investeringen te plannen of dat het beter is daar nog even mee te wachten. Daarbij zijn de aanschafkosten van online boekhouden beperkt. Er zijn heel veel mogelijkheden. Wil jij weten welk boekhoudprogramma het beste bij jou past? Hier kun je alle pakketten met elkaar vergelijken.

Vergelijk boekhoudprogramma's

Boekhoudprogramma met de handigste functies

Hoewel de specifieke wensen die een zzp’er aan zijn of haar online boekhouding stelt verschillen, zijn de belangrijkste functies beschikbaar in elk programma. Hieronder valt bijvoorbeeld de mogelijkheid om bankmutaties in te laden. Deze functionaliteit koppelt het boekhoudprogramma aan internetbankieren, zodat af- en bijschrijvingen automatisch worden verwerkt. Een andere praktische feature is de elektronische btw-aangifte, waardoor het totale btw-bedrag per tijdvak meteen kan worden afgelezen. Een derde belangrijke functie van de online boekhoudprogramma’s is de vereenvoudigde facturatie, terwijl ook het snel kunnen opstellen en uitbrengen van offertes door elk programma wordt ondersteund. Sommige bieden daarnaast de mogelijkheid tot kilometer- of uurregistratie. Er is dus voor elk type zzp’er wel een professioneel boekhoudprogramma beschikbaar.

Terug naar overzicht

Ronald Bruin

Ronald werkt als E-mailmarketing Consultant bij Qamel en is onder meer verantwoordelijk voor advies over e-mail marketing en contentmanagement. Klanten en uitdagende projecten krijgen zijn aandacht en geven hem energie.

Ronald helpt zijn klanten o.a. met:

- (Advies) e-mail marketing
- Contentmanagement
- Analyse van statistieken
- Laad Nurturing
- Marketing Automation
- Inrichten van en werken met Copernica en Mailchimp

Ronald wil zzp ondernemers het volgende meegeven: integreer fysieke marketing met online marketing. Deze elementen versterken elkaar.

Meer blogs van Ronald Bruin

1 september 2014

Ken je doelgroep(en)

25 augustus 2014

Tips voor betere online vindbaarheid

28 juli 2014

Ik heb een website, wat nu?

19 juni 2014

Waarom is online marketing voor mij als zzp’er belangrijk?


 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.