gasten online
Registreer en profiteer!
Ik wil starten
Stappenplan
 

5 tips om beter bereikbaar te zijn als zzp'er

20 mei 2015

Eindelijk mag je van start met je droombaan: een eigen zaak! Je hebt de nodige voorbereidingen getroffen en wilt nu eindelijk geld gaan verdienen. Dit is pas mogelijk als je goed bereikbaar bent met je bedrijf. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je beter bereikbaar bent als zzp'er?

Eindelijk mag je van start met je droombaan: een eigen zaak! Je hebt de nodige voorbereidingen getroffen en wilt nu eindelijk geld gaan verdienen. Dit is pas mogelijk als je goed bereikbaar bent met je bedrijf. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je beter bereikbaar bent als zzp'er?

1. Een gemakkelijk vindbare website

Voordat je een website lanceert, is het slim om vooraf te onderzoeken waar jouw doelgroep op zoekt in de zoekmachines op internet. Je kunt wel lukraak een website laten bouwen, maar als je geen duidelijk doel voor ogen hebt, is het helaas geen schot in de roos. Zorg er daarom voor dat je website SEO-geoptimaliseerd is. Je moet gemakkelijk vindbaar zijn voor klanten in Google, anders is de kans groot dat ze overstappen naar je concurrent.

2. Aan de slag met social media

Social media is de manier om met je klanten in contact te komen. Je kunt niet alleen waardevolle content delen, ook interactie is goed mogelijk. Ga eens met een social media expert om tafel zitten en ontdek welke kanalen goed bij jouw onderneming passen. Dat je goed bereikbaar bent, kun je vooral ook laten zien door regelmatig updates te plaatsen en te reageren op berichten die mensen plaatsen. Niet reageren is de doodssteek voor je onderneming!

3. Zorg ervoor dat je telefonisch goed bereikbaar bent

Door telefonisch goed bereikbaar te zijn, kom je betrouwbaarder over. Sowieso is het belangrijk om een zakelijke mobiele telefoon te hebben. Als je nog budget over hebt, kun je ook de keuze maken voor een vaste telefoon. Deze kun je gemakkelijk doorschakelen naar je mobiele nummer. Een vast telefoonnummer staat enorm professioneel voor een bedrijf. Vergeet echter niet om een goede voicemail in te spreken. Niets is zo onpersoonlijk als een vervelende pieptoon.

4. Integreer Skype of een chat-functie in je website

De technologie van vandaag biedt enorm veel mogelijkheden om goed bereikbaar te zijn. Dit kan ook met behulp van Skype of een chat-functie. Beide functies kun je gemakkelijk integreren in je website. Door snel en effectief te reageren, voorkom je dat klanten bij je weglopen. Bekijk daarom de mogelijkheden die er zijn voor je website en bespreek deze met je websitebouwer.

5. Bouw een contactformulier of vermeld een e-mailadres

Als je telefonisch niet bereikbaar bent, moeten klanten op een andere manier met je in contact kunnen komen. Als skypen of chatten niet de manier is voor klanten, kunnen ze altijd nog kiezen voor het contactformulier op de website of simpelweg een e-mail sturen. Zorg dat je een e-mailadres vermeldt op je website en visitekaartjes en integreer een contactformulier op je website. Dan weet je zeker dat je geen omzet misloopt!

Terug naar overzicht

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Meer blogs van Martijn Pennekamp

9 april 2020

Opinie: Misbruik maken van Tozo: Wat mij betreft boete €10.000,-

16 maart 2020

Deze 7 tools zijn heel handig om thuis mee te werken als zzp'er

13 maart 2020

Zo maak je van een coronaprobleem een coronakans als zzp'er

Toon alles...

 
 

x

Bedankt voor je interesse in deze download. Wij hebben deze download beschikbaar gesteld via zzpmodelovereenkomsten.nl, je kunt jezelf daar gratis aanmelden, online het model invullen, online ondertekenen en bewaren. Klik hier om jezelf gratis aan te melden.
Volg deze link om het door jouw opgevraagde item in te kunnen zien.

Om een bestand te kunnen downloaden of in te kunnen zien, moet je ingelogd zijn. Login of registreer jezelf gratis!
Log in om de download te openen.
Vul onderstaand jouw mailadres in en ga akkoord met de voorwaarden om jouw download te kunnen openen.
Wij en door ons geselecteerde partners gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de beste ervaring op onze website bieden. Als je doorgaat met het gebruik van deze site, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier ons cookie statement. akkoord