Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
IkWordZZPer.nl
Er zijn: 1062 gasten online
http://bit.ly/zzpzorgverzekeringvgz

Zorg

Starten als zzp'er in de zorg

Starten als zzp'er in de zorg?
Het aantal zorgverleners die voor het ondernemerschap kiezen groeit. De vrijheid die je als zzp'er in de zorg kunt ervaren wint aan populariteit. Zelf je richting bepalen met meer vrijheid in (werk-) tijd indeling, afwisseling van opdrachten en minder bureaucratie. Een groot voordeel voor zzp'ers in de zorg is dat zorg verleend kan worden op de manier die je goed vindt.

Om goed van start te kunnen gaan als zzp'er in de zorg is een goede voorbereiding de eerste stap. Naast zorgverlener ontwikkel je je nu ook als ondernemer. Naast de nodige voorbereidingen is het belangrijk dat je op de hoogte blijft van actuele branche informatie. Op deze pagina vind je informatie en links naar relevante sites. Verwerk de informatie in jouw ondernemingsplan en bepaal wat de trends en verwachtingen zijn in de zorg branche.

Zzp'er in de zorg en BIG registratie
Een veelgestelde vraag onder zzp'ers in de zorg. Hoe blijf ik BIG geregistreerd?
Net als in loondienst ben je zelf verantwoordelijk voor je handelen en het op peil houden van bevoegd en bekwaamheden. Per 1 januari is de procedure voor herregistratie gestart, in 2014 zal de eerste herregistratie procedure starten. Om in aanmerking te komen voor herregistratie wordt er beoordeeld of je in de periode van 5 jaar hebt voldaan aan de werkervaringeis.
De werkervaringeis houdt in dat je minimaal 2080 uur moet hebben gewerkt in 5 jaar en daarin werkzaamheden moet hebben verricht die vallen binnen het vakgebied. Voldoe je niet aan deze eis, dan kan je d.m.v. een scholingsprogramma (in ontwikkeling) een periodiek registratiecertificaat halen.
 
De oplossing voor zzp’ers in de zorg
Veel professionals in de zorg verhuren zichzelf aan ziekenhuizen of andere eindklanten via een tussenbureau. Dit kan direct de grootste uitdaging worden voor de geldigheid van de VAR voor de zzp’er zelf. Want hij/zij heeft bij langdurig werken via één tussenbureau maar één opdrachtgever en de Belastingdienst zal het tussenbureau dan veelal als werkgever zien. Daarbij komt als tweede uitdaging dat ingehuurd personeel via een tussenbureau voor een zorginstelling vaak niet btw vrijgesteld is, waardoor de totale kosten voor inhuur ongewenst oplopen.

Btw vrijstelling voor zzp’ers in de zorg
Uniforce Group heeft voor de zorg een speciale DUBV ontwikkeld van waaruit zzp’ers zichzelf rechtstreeks aan een ziekenhuis kunnen aanbieden. Voor het ziekenhuis geldt dan dat er geen btw berekend wordt over die inzet waar de algemene btw vrijstellingsregels voor gelden. Bijkomend voordeel is dat het ziekenhuis of de zorginstelling door de Belastingdienst nooit achteraf als werkgever wordt gezien. Twee vliegen in één klap!

Voor meer informatie over deze “zorg DUBV” kun je Uniforce bellen: 0341-416500 of het contactformulier invullen.

 

Branche informatierapporten
Onze partner de Rabobank doet regelmatig onderzoek naar de ontwikkelingen binnen de zorgsector. Ze publiceren branche-informatie en sector updates op hun website. Volg deze link om meer te weten te komen. Wil je direct de laatste cijfers en trends bekijken. Lees via deze link meer informatie over de laatste ontwikkelingen in de zorg. Download hieronder de laatste branche-informatie, visie over de zorg sector enzovoorts.

Branche-informatie 
zorg sector
Rabobank
Visie
zorg sector
ABN AMRO
Groei
zorg sector
ING 

 PDFdownloaden                     PDFdownloaden                PDFdownloaden                  
                                  
Belangenorganisatie en platformen voor de zorg

Volg verder het ZZP Stappenplan en bezoek ook eens onze ZZP Kennisbank! Hierin vind je veel gratis downloads en alle antwoorden op de belangrijkste vragen.In deze regio werken we samen met:


Meest bezochte onderwerpen op ikwordzzper.nl

Bereken jouw uurtarief


Lees verder

Netto inkomen berekenen


Lees verder

Hulp bij incasso


Lees verder

Gratis Adviesgesprek


Lees verder

Gratis downloads


Lees verder

Collectieve voordelen!


Lees verder

Gratis webinar volgen of andere workshops die handig kunnen zijn voor jou als starter? Bezoek onze agenda.LiveZilla Live Chat Software