Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
IkWordZZPer.nl
Er zijn: 1173 gasten online
https://ad.doubleclick.net/ddm/trackclk/N8258.708583IKWORDZZPER.NL/B10845327.145125345;dc_trk_aid=316802672;dc_trk_cid=78533116;dc_lat=;dc_rdid=;tag_

Kamer van Koophandel

Starten als zzp'er met de kamer van koophandel (KVK)

Algemeen
De Kamer van Koophandel heeft drie belangrijke taken: advies geven aan (startende) ondernemers, registratie in het Handelsregister en het stimuleren van de regionale economie.
 
Waarom inschrijven? 
Een inschrijving bij de Kamer van Koophandel is, voor alle ondernemingen, wettelijk verplicht sinds 1 juli 2008. Registratie in het handelsregister van de Kamer van Koophandel bevordert de rechtszekerheid bij het zakendoen. Het is voor jou als zzp'er van belang te weten met wie je te maken heeft, wie bevoegd is, wie aansprakelijk is en of er misschien sprake van een faillissement is.
 
Elke onderneming, en dus ook zzp'ers, moet zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Voordat je jezelf gaat inschrijven zul je moeten kiezen hoe je jezelf in laat schrijven: als besloten vennootschap of als eenmanszaak. Aangezien er aan het opstarten van een besloten vennootschap veel haken en ogen zitten, schrijft 99 procent van de zzp'ers zichzelf in als eenmanszaak. Vooral de fiscale voordelen van een eenmanszaak zijn tijdens de start volop aanwezig. Wanneer je vanaf de start minimaal € 125.000,- tot € 150.000,- winst verwacht, is het verstandig een accountant te raadplegen over wat voor jou de beste keuze is.
 
Strikt formeel kun je jouw onderneming pas een week voor je daadwerkelijk start inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Echter, indien je eerder een inschrijving nodig hebt voor bijvoorbeeld het openen van een rekening bij je bank, kun je jezelf inschrijven als onderneming die voorbereidingshandelingen treft om te starten als zzp'er. De Kamer van Koophandel kan wel van je verlangen dat je kunt aantonen dat je daadwerkelijk van plan bent te starten. Neem bijvoorbeeld jouw ondernemingsplan mee als je je eerder dan een week voor de daadwerkelijke start wilt inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Na inschrijving bij de Kamer van Koophandel kun je van start als zzp'er.

Wat kost het inschrijven?
Sinds februari 2014 betaal je eenmalig € 50,- voor een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Er is geen verplichte jaarlijkse bijdrage na de inschrijving.
 
Toegevoegde waarde?!
Naast het bevorderen van de handel in het algemeen zorgt de Kamer van Koophandel ook voor educatie en workshops en organiseert de Kamer van Koophandel informatiedagen voor starters. Kijk maar eens op www.kvk.nl wat de Kamer van Koophandel voor jou te bieden heeft als startende zzp'er.

Online inschrijven
Schrijf je online in via deze link, na het invullen van de benodigde gegevens zal er een afspraak met jou gemaakt worden om de daadwerkelijke inschrijving te formaliseren.

Vorige stap: oriënteren bank.                               Volgende stap: Belastingdienst | VAR.
Hulp nodig bij deze stap?

Heb jij hulp nodig? Wij werken samen met 200 landelijke en regionale partners welke jou graag op weg helpen. Vul onderstaand formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met je op.


Voornaam
*
Achternaam
*
Telefoonnummer
*
Woonplaats
*
E-mailadres
*
Jouw vraag of opmerking
 Meest bezochte onderwerpen op ikwordzzper.nl

Bereken jouw uurtarief


Lees verder

Netto inkomen berekenen


Lees verder

Hulp bij incasso


Lees verder

Gratis Adviesgesprek


Lees verder

Gratis downloads


Lees verder

Collectieve voordelen!


Lees verder

Gratis webinar volgen of andere workshops die handig kunnen zijn voor jou als starter? Bezoek onze agenda.LiveZilla Live Chat Software