Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
IkWordZZPer.nl
Er zijn: 613 gasten online
https://ad.doubleclick.net/ddm/trackclk/N8258.708583IKWORDZZPER.NL/B10845327.145125345;dc_trk_aid=316802672;dc_trk_cid=78533116;dc_lat=;dc_rdid=;tag_

Doe marktonderzoek

Doe marktonderzoek

Algemeen
Dat je als zzp'er aan de slag wilt, kan allerlei redenen hebben, soms vrijwillig en soms gedwongen. Wat je reden ook is, zorg dat je altijd goed op de hoogte bent van de markt waarin je gaat starten als zzp'er. Is de branche een groeimarkt of een krimpmarkt? Zijn er ontwikkelingen waardoor er de komende jaren meer of juist minder werk te verwachten valt? Zorg dat je de markt goed onderzoekt!

Branche-informatie

Branche-informatie kun je op verschillende manieren vergaren. Met deze informatie krijg je een beeld van wat er in jouw sector speelt. Hoe ging het de afgelopen jaren, wat is het vooruitzicht? Hoe liggen de prijzen en waar moet je rekening mee houden? Wat zijn de trends en zit er wel toekomst in jouw branche? Branche-informatie kun je opzoeken via de link naar cijfers en trends van de Rabobank of via het Ondernemersplein van de Kamer van Koophandel.

Verder hebben wij alle relevante informatie, branchegegevens en handige websites met informatie speciaal voor jou bij elkaar geplaatst op de doelgroepenpagina's. Klik op de beroepsgroep waarin je wilt gaan starten als zzp'er en vind nog meer handige informatie. Je kunt informatie vinden over de volgende beroepsgroepen:

Benaderen potentiële doelgroep
Het lijkt een open deur, maar zorg dat je jouw potentiële opdrachtgevers, in de zakelijke markt, van tevoren vraagt hoe ze tegen de ontwikkelingen in de branche aankijken. De meest waardevolle informatie krijg je van jouw potentiële opdrachtgevers. De bedrijven waarvoor jij graag wilt werken hebben immers al jaren ervaring in de branche en weten als geen ander wat er speelt. Luister naar en leer van je potentiële doelgroep.

Interviews houden
Houd interviews met potentiële opdrachtgevers, familie, vrienden en collega ondernemers. Stel voor jezelf een vragenlijst op en durf jezelf kwetsbaar op te stellen. Waar zitten je sterke punten en waar juist je zwakke? Door het houden van interviews word je wijzer en ben je beter voorbereid op de volgende stap. 

Handige infographics

Interpolis heeft een aantal handige infographics gemaakt waarbij jij de risico's van jouw branche kunt inzien. Handig als je bijvoorbeeld aan de slag gaat met jouw ondernemingsplan, gebruik de Infographic als basis voor een goede onderbouwing.

Volgende stap: het ondernemingsplan.
Hulp nodig bij deze stap?

Heb jij hulp nodig? Wij werken samen met 200 landelijke en regionale partners welke jou graag op weg helpen. Vul onderstaand formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met je op.


Voornaam
*
Achternaam
*
Telefoonnummer
*
Woonplaats
*
E-mailadres
*
Jouw vraag of opmerking
 


In deze regio werken we samen met:


Gratis adviesgesprek of offerte!

Adviesgesprek boekhouder


Lees verder

Adviesgesprek coach


Lees verder

Adviesgesprek webdesigner


Lees verder

Adviesgesprek incassobureau


Lees verder

Ons netwerk staat voor jou klaar!LiveZilla Live Chat Software