Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
IkWordZZPer.nl
Er zijn: 1150 gasten online
https://ad.doubleclick.net/ddm/trackclk/N8258.708583IKWORDZZPER.NL/B10845327.145125345;dc_trk_aid=316802672;dc_trk_cid=78533116;dc_lat=;dc_rdid=;tag_

Boekhouden

Boekhouden

Algemeen
Om te zorgen dat je op een goede manier je aangifte omzetbelasting (btw) kunt doen en je jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting (IB) is een goede boekhouding essentieel. Je kunt diverse keuzes maken.

 • Zelf de boekhouding regelen, online of offline;
 • De gehele boekhouding uitbesteden aan een boekhouder/accountant;
 • Combinatie van beide.

Het zelf verzorgen van je boekhouding is de meest voordelige oplossing. Het kost echter een hoop van je (kostbare) tijd en doe je alles wel goed? Vergeet je geen belangrijke essentiële gegevens op te voeren? Er zijn diverse cursussen en boeken voor zzp'ers die je wegwijs maken in de basiskennis van boekhoudingen. Een voorbeeld van een handig boek vind je onderaan dit artikel.
 
Wanneer doe je het zelf?
Wanneer je over enige basiskennis boekhouden beschikt, kun je overwegen om je boekhouding zelf te regelen. Je kunt dan gebruik maken van een online boekhoudpakket.
 
Voordelen:

 • altijd en overal inzicht in je boekhouding;
 • kostenbesparend.

Nadelen:

 • tijdrovend;
 • vergeet je geen fiscale aftrekposten?.

Wanneer samen met een boekhouder?
Wanneer je over enige basiskennis boekhouding beschikt, maar de controle over wilt laten aan de professionals dan kun je overwegen om je boekhouding samen met een boekhouder te regelen. Je kunt dan alle facturen, bonnetjes en declaraties zelf in een boekhoudprogramma, dat gekoppeld is aan jouw boekhouder, invoeren. Het boekhoud- of accountantskantoor zorgt dan voor de kwartaalaangifte van de btw en de aangifte inkomstenbelasting.
 
Voordelen

 • altijd en overal inzicht in je boekhouding;
 • deskundig fiscaal advies.

Nadelen

 • (nog steeds) tijdrovend;
 • eventuele kosten van een boekhoudprogramma.

Wanneer 100% boekhouder/accountant?
Indien je niet zo boekhoudkundig onderlegd bent en wanneer je geen rompslomp wilt, dan is het verstandig om de boekhouding door een boekhouder of accountant te laten verzorgen. Je kunt je facturen, afschriften en bonnetjes 1 x per kwartaal inleveren bij jouw boekhouder die de gegevens keurig verwerkt in het boekhoudprogramma. De boekhouder zorgt voor een juiste aangifte btw en inkomstenbelasting. Steeds meer boekhouders werken bovendien met een scanservice. Stuur simpelweg al jouw gegevens per mail en klaar ben je!
 
Voordelen

 • 100% richten op jouw onderneming;
 • zeker van fiscale voordelen.

Nadelen

 • tussentijds geen eigen inzicht in voortgang.

Wat kost het?
De kosten voor het algeheel uitbesteden lopen uiteen van € 800,- tot € 2000,- per jaar. Er is een enorm kwaliteitsverschil tussen de boekhouders in Nederland. Ga niet blind voor de goedkoopste aanbieder. Laat je goed informeren en gebruik hiervoor je netwerk om tot de juiste keuze te komen. Welke boekhouder wordt aangeraden in jouw regio?
 
Gratis adviesgesprek?
In diverse regio's zijn wij een uniek samenwerkingsverband aangegaan met een lokaal boekhoudkantoor. De kantoren die met ons samenwerken hebben een bewezen track record en worden aanbevolen door adviseurs van de grootste lokale bank. De kantoren hebben speciaal voor zzp'ers een pakket samengesteld dat duidelijk, volledig en betaalbaar is.
 
Zit je nog in de oriënterende fase of ga je net beginnen? Neem eens contact met hen op en laat je volledig informeren. Een kennismakingsgesprek is gratis. Zoek jouw dichtstbijzijnde zzp-specialist via:

ZZPBoekhoudkantoor395_41

Aangezien wij op dit moment nog niet in elke regio afspraken hebben gemaakt met een boekhoud- of accountantskantoor geven wij je de tip om een bedrijvenadviseur van jouw bank te vragen naar een goed kantoor bij jou in de buurt. De adviseurs van de bank werken vaak al jaren samen met de betere kantoren en weten precies bij wie je wel en bij wie je niet moet zijn voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.
 
boekFemkeHogemazzpHandig boek
Indien je een papieren naslagwerk wilt aanschaffen, waar alles op het gebied van financiën voor zzp'ers wordt uitgelegd, in begrijpelijk Nederlands, dan raden wij het boek Financiën voor zzp'ers aan. Femke Hogema legt met dit boek op een duidelijke en simpele wijze uit wat er bij de financiën van een zzp'er komt kijken. Via de webshop kun je het boek aanschaffen bij managementboek.nl. Klik op de afbeelding om het boek te bestellen.

 

 

Vorige stap: Belastingdienst | VAR.                                                                   Volgende stap: bankzaken.
Hulp nodig bij deze stap?

Heb jij hulp nodig? Wij werken samen met 200 landelijke en regionale partners welke jou graag op weg helpen. Vul onderstaand formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met je op.


Voornaam
*
Achternaam
*
Telefoonnummer
*
Woonplaats
*
E-mailadres
*
Jouw vraag of opmerking
 Gratis adviesgesprek of offerte!

Adviesgesprek boekhouder


Lees verder

Adviesgesprek coach


Lees verder

Adviesgesprek webdesigner


Lees verder

Adviesgesprek incassobureau


Lees verder

Ons netwerk staat voor jou klaar!Door ons netwerk aanbevolen boekhouders!

LiveZilla Live Chat Software