Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
IkWordZZPer.nl
Er zijn: 918 gasten online
https://ad.doubleclick.net/ddm/trackclk/N8258.708583IKWORDZZPER.NL/B10845327.145125345;dc_trk_aid=316802672;dc_trk_cid=78533116;dc_lat=;dc_rdid=;tag_

Online / Offline adverteren

Stock foto diverse/onlineenofflineadverteren

Om als startende zzp’er meer bekendheid te krijgen, is het verstandig om op de juiste manier online en offline te adverteren. Welke media passen goed bij het promoten van jouw product of dienst en via welk medium komt jouw boodschap het beste over?

Offline adverteren
Offline adverteren. Dat is buitenreclame, Radio, TV, bioscoopreclame en uiteraard printmedia. Deze laatste categorie is nog steeds enorm populair en is de verzamelnaam voor alle soorten periodieken: kranten, tijdschriften en alle andere – al dan niet regelmatig verschijnende – bladen die er op de markt zijn in Nederland. Bij Printmedia is het slim om vooraf altijd goed rekening te houden met zaken als kleurgebruik, de geschiktheid van je logo en beelden, en de attentiewaarde van je boodschap. Denk er ook aan dat elke uitgever zijn eigen kolomgroottes en vakformaten kent. Bekijk en boek het complete printaanbod van Nederland. Van magazines tot huis-aan-huiskranten bij jou in de buurt.

Radio, televisie en bioscoopreclame.
Radio, televisie en bioscoopreclame zijn massamiddelen om je naam te vestigen. Soms een brug te ver maar sommige media zijn prima te behappen. Ook voor zzp’ers. Dit alles heeft te maken met de voorwaarden. De prijs van een commercial wordt onder meer bepaald door de spotlengte en het dagdeel waarin de commercial wordt uitgezonden: ’s avonds is duurder dan overdag of ’s nachts, en dan zijn er ook nog primetime-momenten. Primetime-momenten zijn om 06:00 – 10:00 uur en rond 16:00 – 19:00 uur. Zet je deze in dan moet je goed de doelgroep gegevens raadplegen.

Buitenreclame
De reclames op vliegvelden, banken, scholen en universiteiten, in of rond het openbaar vervoer en alle masten, posters en borden die je onderweg tegenkomt bij bushokjes en langs de snelweg, het zijn allemaal voorbeelden van buitenreclame. Fantastische middelen om je naam als zzp’er te vergroten! Hou wel rekening met bepaalde zaken als je deze gaat media-inkopen. Zo heeft elke aanbieder een andere hoeveelheid minimaal af te nemen vlakken voor hun buitenreclames, en beschikt elke aanbieder over andere thema’s. Die thema’s zorgen ervoor dat jouw boodschap bij een selecte doelgroep terecht komt – wat natuurlijk weer van invloed is op het tarief.

Online adverteren
Online media of Mobiel, wat gaat het worden, waar wil jij dat je banners getoond worden? Op laptops en pc’s, op een tablet of smartphone, of wil je in beide categorieën? En waar dan: tussen de nieuwsberichten die jouw doelgroep interessant vindt of binnen hun favoriete apps? En in welk gebied zit jouw doelgroep? Er is ontzettend veel mogelijk, met minstens zoveel prijsverschillen. Online media inzet is complex maar is een belangrijk middel om gebruik van te maken.

Vanaf € 50,-. op NU.nl adverteren?
Zzp’ers kunnen zelf lokaal en/of landelijk een online campagne starten op de grootste websites van Nederland. Een nieuwe tool van MediaBookers heeft dit mogelijk gemaakt: de Media TradeDesk! Binnen een paar eenvoudige stappen boek jij je campagne in. En je maakt gratis je eigen bannermateriaal op. Kind kan de was doen.

Vorige stap: Coaching

Dit is het einde van het stappenplan, wij wensen je heel veel succes als startende zzp'er!


http://bit.ly/mediabookersbanner


Meest bezochte onderwerpen op ikwordzzper.nl

Bereken jouw uurtarief


Lees verder

Netto inkomen berekenen


Lees verder

Hulp bij incasso


Lees verder

Gratis Adviesgesprek


Lees verder

Gratis downloads


Lees verder

Collectieve voordelen!


Lees verder

Gratis webinar volgen of andere workshops die handig kunnen zijn voor jou als starter? Bezoek onze agenda.LiveZilla Live Chat Software