Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
IkWordZZPer.nl
Er zijn: 909 gasten online
https://ad.doubleclick.net/ddm/trackclk/N8258.708583IKWORDZZPER.NL/B10845327.145125345;dc_trk_aid=316802672;dc_trk_cid=78533116;dc_lat=;dc_rdid=;tag_

Ondernemingsplan maken als zzp'er

Gratis ZZP Ondernemingsplan

Fundament
Het maken van een ondernemingsplan is een tijdrovende klus, maar legt direct een goed fundament onder je plannen. Het maken van een ondernemingsplan zorgt ervoor dat je over alle onderwerpen die bij het starten als zzp'er komen kijken, gaat nadenken.

Voor wie?
Een ondernemingsplan schrijf je voornamelijk voor jezelf. Het vormt ook de basis voor het eventuele aanvragen van een financiering bij de bank. Indien je tijdens de startfase een financieringsbehoefte hebt, dan zal je de bank namelijk moeten overtuigen dat jij als zzp'er de schuld weer kan terugbetalen. Veel startende zzp'ers komen uit een loondienstverband en de zekerheden van een vast inkomen vallen weg.

Inhoud
Een ondernemingsplan kun je op verschillende manieren opzetten. Vaste onderdelen zijn:

  • De ondernemer;
  • Het marketingplan;
  • Het financiële plan.

Een voorbeeld van een gratis basisondernemingsplan van de Rabobank kun je downloaden op onze download pagina. Belangrijke voorwaarde in een goed ondernemingsplan is dat je jezelf een spiegel voorhoudt en zowel je sterke als zwakke punten durft te benoemen. Wees kritisch over jezelf. Benoem je zwakke punten en geef aan wat je gaat doen om deze zwakke punten te verbeteren.

Je kunt gratis een ondernemingsplan maken via de handige online tool StartProof van de Rabobank. Dit ondernemingsplan is gratis en biedt in de meeste gevallen voldoende onderwerpen om goed beslagen ten ijs te komen.

Financiële prognose
Het maken van een financiële prognose is essentieel in de oriënterende fase van jouw onderneming. Je inkomsten gaan bestaan uit omzet, maar omzet is nog geen winst. Over je omzet moet je wel of geen btw betalen, betaal je je inkoop en alle vaste kosten van je onderneming. Onderaan de streep blijft je winst over en over die winst moet je nog inkomstenbelasting betalen en bijvoorbeeld je arbeidsongeschiktheidsverzekering en pensioenvoorziening.

Maak een prognose en weet welk bedrag je maandelijks kunt onttrekken aan jouw onderneming zonder dat je in de problemen komt. Bereken hier wat je netto mag besteden van jouw brutowinst. Tip: bespreek je financiële plan met een boekhouder of accountant zodat je zeker weet dat je al je financiële zaken goed op de rit hebt.

 

Vorige stap: Marktonderzoek                                                                                 Volgende stap: Test jezelf

 
Hulp nodig bij deze stap?

Heb jij hulp nodig? Wij werken samen met 200 landelijke en regionale partners welke jou graag op weg helpen. Vul onderstaand formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met je op.


Voornaam
*
Achternaam
*
Telefoonnummer
*
Woonplaats
*
E-mailadres
*
Jouw vraag of opmerking
 


In deze regio werken we samen met:


Meest bezochte onderwerpen op ikwordzzper.nl

Bereken jouw uurtarief


Lees verder

Netto inkomen berekenen


Lees verder

Hulp bij incasso


Lees verder

Gratis Adviesgesprek


Lees verder

Gratis downloads


Lees verder

Collectieve voordelen!


Lees verder

Gratis webinar volgen of andere workshops die handig kunnen zijn voor jou als starter? Bezoek onze agenda.LiveZilla Live Chat Software