IkWordZZPer.nl
Er zijn: 320 gasten online
http://jerrytieben.nl/webinars/gratis-webinar-breek-jouw-website-open/

Gooi een steen in je vijver!

Wouter ter Reehorst
Gooi een steen in je vijver!

“Er gebeurt niets, tot iets beweegt” zijn woorden van de grootste wetenschapper van de twintigste eeuw. Deze zes woorden van Albert Einstein geven misschien wel het best aan wat het verschil kan zijn tussen een succesvol leven en een leven in middelmatigheid. Een verschil dat wellicht helemaal niet zo groot is als je zou denken. De grootste bijdrage van Einstein aan de wetenschap is natuurlijk zijn relativiteitstheorie, maar deze woorden zijn misschien nog wel belangrijker. In ieder geval belangrijker voor jou.

Kleine denkfout, grote gevolgen. Zo voorkom je een aansprakelijkheidsclaim.

Frank van Rijn
Kleine denkfout, grote gevolgen. Zo voorkom je een aansprakelijkheidsclaim.

Fouten − hoe klein ook − kunnen soms grote schade veroorzaken, ook als je werkt in een adviserend beroep zoals architect, ingenieur of accountant. Denk aan nalatigheden, vergissingen, verzuimen en onachtzaamheden die je tijdens je werk in de intellectuele dienstverlening kunt maken. Waar het om draait, is dat jouw opdrachtgever van jou verwacht dat je zoveel vakkennis en ervaring hebt, dat je zo’n denkfout niet zult maken. En je, als dat toch gebeurt, voor zijn vermogens- of adviesschade aansprakelijk stelt. Dit wordt beroepsaansprakelijkheid genoemd.

Verkooptrucs

Jerry Tieben
Verkooptrucs

Laatst keek ik een webinar terug van een sales-coach die vertelde over dat goede verkopers kunnen ‘verkopen wat de ander niet nodig heeft’. Au, dacht ik. Als er iets is wat ik niet wil is dat ik iets verkoop wat mijn klanten niet nodig hebben.

Zo blijf je smoesjes van wanbetalers de baas

Frank van Rijn
Zo blijf je smoesjes van wanbetalers de baas

'Volgens mij heb ik al betaald' 'Ik ben ziek geweest ...' 'Ik zit in overleg, kunt u mij op een ander moment terugbellen?' 'Ik ben toch niet tevreden over het resultaat / de geleverde spullen …' Met een beetje pech heb je één van deze smoezen al eens gehoord van een niet-betalende klant. Heb je eindelijk de moed verzameld om je klant of opdrachtgever te bellen, dan zinkt die je bij het krijgen van zo'n antwoord direct weer in de schoenen ...

Auto van de zaak en toch lage bijtelling?

Ronald Glasbergen
Auto van de zaak en toch lage bijtelling?

Als je overweegt in een auto van de zaak te rijden, dan kan het aantrekkelijk zijn om in een oudere auto te rijden. Dat heeft met de relatief lage privé bijtelling te maken. Als je meer dan 500 km aan privé km rijdt dan dien je rekening te houden met een bijtelling (correctie) wegens privé gebruik. Dit zorgt ervoor dat je in de meeste gevallen meer belasting dient af te dragen. Dan is het aantrekkelijk als die bijtelling zo laag mogelijk is. Zodat je niet onnodig te veel belasting af hoeft te dragen. Of juist bespaart! Geïnteresseerd geraakt in deze interessante regeling? Lees dan verder.

Altijd en overal kunnen werken als zzp'er

Martijn Pennekamp
Altijd en overal kunnen werken als zzp'er

Vier jaar geleden stapte ik uit een leven vol zekerheid en begon ik aan mijn avontuur als zzp’er. Ik had een goede baan, mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, leuke auto en een koopwoning maar miste een uitdaging waarin ik de richting kon bepalen.

Jouw facturen ook sneller betaald krijgen?

Marcel van Bakel
Jouw facturen ook sneller betaald krijgen?

Facturen die niet (tijdig) worden betaald, kosten je geld. Geld waar jij als zzp’er zo hard voor hebt gewerkt. In de praktijk blijkt dat 50% van alle facturen te laat wordt betaald, waarbij de gemiddelde betalingstermijn meer dan 70 dagen betreft. Meer dan de helft van de bedrijven verstuurt zelfs pas een herinnering na 60 dagen. Al deze feiten zorgen ervoor dat jij als ondernemer debiteurenrisico loopt. In veel gevallen is dit onnodig en kun je dit zelf positief beïnvloeden.

Stoepkrijt en Golddiggers

Wouter ter Reehorst
Stoepkrijt en Golddiggers

Wanneer was de laatste keer dat je iets voor de eerste keer hebt gedaan? Over die vraag moest ik even nadenken, maar al snel kwamen de herinneringen aan dat gevoel van iets voor de eerste keer doen weer naar boven.

Hartstocht als businessmodel

Madelon Dik
Hartstocht als businessmodel

Met hart en ziel je bedrijf runnen. Gedreven en vol passie, zinvol bijdragen en plezier hebben in je werk, iedere dag weer. Geen zorgen hebben om klanten, omzet en winst. Hoe meer hartstocht, hoe hoger de omzet. Jouw businessmodel klopt met wie jij bent en wat je toevoegt aan klanten. Meer winst en groei is een logisch gevolg.

Zzp’ers in de zorg zijn zo zielig niet

Martijn Pennekamp
Zzp’ers in de zorg zijn zo zielig niet

Paniek onder honderden zzp’ers in de zorg, ze mogen van de belastingdienst niet meer aan de slag als zzp’er. Hun VAR verklaring is ingetrokken, honderden patiënten de dupe en het advies van de belastingdienst is: ” Vraag maar een bijstandsuitkering aan”.In deze regio werken we samen met:


Meest bezochte onderwerpen op ikwordzzper.nl

Bereken jouw uurtarief


Lees verder

Netto inkomen berekenen


Lees verder

Gratis ondernemers- test


Lees verder

Gratis Adviesgesprek


Lees verder

Gratis downloads


Lees verder

Collectieve voordelen!


Lees verder

Wil je weten wat voor type ondernemer jij bent of zult worden? Doe de gratis ZZP Competentiescan.