IkWordZZPer.nl
Er zijn: 165 gasten online
http://boekhoudbundel.nl

Hoe ziet jouw plan eruit?

Wouter ter Reehorst
Hoe ziet jouw plan eruit?

Soms is het niet duidelijk waarom je een plan moet opstellen voor je onderneming en voor wat je in jouw leven wilt gaan doen. Maar dat plan is nodig om te voorkomen dat je stilstaat in je ontwikkeling en dat je tijd verliest. En laat tijd nu het enige zijn dat onvervangbaar is.

Start uw eigen bedrijf voor minder dan 100 euro

Richard Engelfriet
Start uw eigen bedrijf voor minder dan 100 euro

Voor velen is het starten van een eigen bedrijf een droom die uitkomt: u bent eigen baas, doet alleen wat u leuk vindt en bent zelf voor alles verantwoordelijk. Maar voordat u gestart bent, moet u vaak allerlei investeringen doen. Toch? Helemaal niet. Nederlands meest simpele ondernemer legt u uit hoe u met minder dan 100 euro startkapitaal aan de slag kunt gaan als zzp’er!

Pensioenfonds voor zzp´ers; wat zijn de alternatieven?

John Norder
Pensioenfonds voor zzp´ers; wat zijn de alternatieven?

De laatste maanden is er veel aandacht geweest voor het nieuwe pensioenfonds voor zzp´ers. Veel zzp´ers zien deze regeling helemaal niet zitten en willen het liever zelfstandig regelen. Ik wil me niet in deze discussie mengen. Iedereen kan en mag zelf beslissen wat het beste bij je past.

Hard werken op het olifantenpaadje

Jerry Tieben
Hard werken op het olifantenpaadje

Ik zie soms beloftes op ‘t internet waarvan ik me niet voor kan stellen dat ze waar zijn. Je kent ze misschien wel, het zijn leuzen als een “rijk worden met héél veel vrije tijd”. Huh?!

 

Oké ik geloof dat het kán, maar niet met elk beroep. Iets met passieve inkomensbronnen enzo. Als je het boekje “Een werkweek van 4 uur” leest dan begrijp je wel hoe het in elkaar steekt.

Wat Frits leerde over AOV’s in 2014

aovXL
Wat Frits leerde over AOV’s in 2014

Er is in 2014 veel veranderd in AOV-land. Een korte terugblik.


Als we terugblikken, moeten we natuurlijk even langs bij Frits. We treffen deze ondernemer mijmerend in zijn luie stoel. Mijmerend over het afgelopen jaar. Een roerig jaar vindt Frits. Hij raakte zelf arbeidsongeschikt, werd vervolgens bedonderd door zijn eigen adviseur en had thuis dan ook heel wat uit te leggen.

zzp’ers onder armoedegrens, ja duh

Martijn Pennekamp
zzp’ers onder armoedegrens, ja duh

Met enige verbazing las ik in diverse media dat zzp’ers veel vaker onder de armoedegrens leven, arm zijn maar genieten van hun werk.. …….. Jaaaa duhhhhhh dat is toch logisch, ik verklaar.

Top 5 meest gemaakte fouten bij de btw-aangifte

Ronald Glasbergen
Top 5 meest gemaakte fouten bij de btw-aangifte

Vul je zelf je btw aangifte in? Let op deze veelgemaakte fouten.
Op zich is het invullen van een btw aangifte voor de meeste ondernemers niet heel lastig. Ga wel uit van de juiste uitgangspunten en let op de uitzonderingen. Vanuit mijn praktijk kom ik daarbij geregeld zaken tegen die niet volgens de regels gaan. In dit artikel heb ik de top 5 uit mijn praktijk samengevat.

De 6 grootste misverstanden rondom aansprakelijkheid van ondernemers

Frank van Rijn
De 6 grootste misverstanden rondom aansprakelijkheid van ondernemers

Als je uit naam van je bedrijf bij een klant bent of voor een klant werkt, ben je aansprakelijk voor nadelige gevolgen van werkzaamheden die je verricht. En voor schade die door jouw toedoen ontstaat aan mensen en spullen. Ook als je je afspraken uit je overeenkomst met je klant niet nakomt of een product afleverde dat een gebrek of tekortkoming vertoont, kun je aansprakelijk worden gesteld. Helaas doet er over aansprakelijkheid voor zzp’ers nogal wat foutieve informatie de ronde.

ZZP en auto: waarom kent niemand de youngtimerregeling?

Carel Erasmus
ZZP en auto: waarom kent niemand de youngtimerregeling?

Het verbaast me nog steeds dat de meeste zzp´ers die ik spreek nog nooit van de youngtimerregeling hebben gehoord. Iedereen weet wel dat een oldtimer wat fiscale voordelen kan hebben, maar welke ondernemer wil, er nu een auto van 40 jaar of ouder? Maar met de youngtimerregeling kan je fantastische auto’s rijden van 15 jaar of ouder.

De belangen van je klant/opdrachtgever

Stef Witteveen
De belangen van je klant/opdrachtgever

Als je zzp’er wordt, verandert er meer dan alleen je rechtspositie. Je schrijft je in bij de Kamer van Koophandel, je moet een boekhouding (laten) voeren, je moet steeds op zoek naar opdrachten, je moet facturen gaan versturen en alle dingen die een werkgever voor haar werknemers doet, moet je plotseling voor jezelf gaan doen. Je wordt ondernemer en dat brengt allerlei verplichtingen met zich mee waarop de overheid de zzp’er steeds strikter zal gaan controleren.In deze regio werken we samen met:


Meest bezochte onderwerpen op ikwordzzper.nl

Bereken jouw uurtarief


Lees verder

Netto inkomen berekenen


Lees verder

Gratis ondernemers- test


Lees verder

Gratis Adviesgesprek


Lees verder

Gratis downloads


Lees verder

Collectieve voordelen!


Lees verder

Gratis webinar volgen of andere workshops die handig kunnen zijn voor jou als starter? Bezoek onze agenda.LiveZilla Live Chat Software