IkWordZZPer.nl
Er zijn: 217 gasten online
http://boekhoudbundel.nl

Ethische bom

Madelon Dik
Ethische bom

Wat is eigenlijk het doel van werken? Gaat het louter en alleen om geld verdienen? Of moet werk ook leuk en zinvol zijn? En hoe leuk en zinvol vinden we ons werk dan? Ik tref de laatste tijd steeds meer mensen die zichzelf de vraag stellen: Wil ik dit? Waar draagt mijn baan of bedrijf eigenlijk aan bij? Kan het niet anders?

De passietest

Wouter ter Reehorst
De passietest

Tja, die passie. Voor sommige mensen is hun passie duidelijk en helder. Ze zijn geboren met een aantal talenten en door die consequent en met veel doorzettingsvermogen te ontwikkelen, veranderen deze talenten in vaardigheden. Maar voor anderen is het niet zo gemakkelijk om een passie – hun passie – scherp in beeld te krijgen. Het kan dan leuk zijn wat je doet, maar op een dieper niveau kun je veel meer belangstelling hebben voor of gepassioneerd zijn over iets heel anders dan waar je nu mee bezig bent.

Geweigerd voor een AOV: wat nu?

aovXL
Geweigerd voor een AOV: wat nu?

Verzekeraars hebben macht. Zij mogen beoordelen of je wel of niet in aanmerking komt voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Of dat ze je uitsluiten voor bepaalde aandoeningen. We leggen je graag uit hoe verzekeraars denken. En voor welk alternatief je kunt kiezen.

Investeerder aan boord halen? Welke structuur is dan het meest geschikt

Rick Schmitz
Investeerder aan boord halen? Welke structuur is dan het meest geschikt

Het aantal ondernemers groeit in Nederland. Door de aantrekkende economie wagen steeds meer mensen de overstap naar ondernemerschap. Maar een bedrijf neerzetten kost geld. Vaak zijn er aanzienlijke investeringen nodig om überhaupt een idee tot een product te krijgen. Of het nu gaat om een slimme nieuwe software toepassing of een vastgoedbedrijf, in beide gevallen zal er een aanzienlijke investering nodig zijn om het bedrijf van de grond te krijgen.

Studiekosten nog aftrekbaar over 2014?

John Norder
Studiekosten nog aftrekbaar over 2014?

Voor een zzp´er is de aftrekbaarheid een duidelijk verhaal. Alle uitgaven die je doet met het oog op de zakelijke belangen van je onderneming zijn zakelijke kosten, die aftrekbaar zijn van de winst. Dat geldt ook voor de kosten van een studie of opleiding ten behoeve van je onderneming.

Hidden Proof: meer klanten door verborgen bewijzen

Jerry Tieben
Hidden Proof: meer klanten door verborgen bewijzen

Je hebt vast wel eens gehoord van social proof: bewijs leveren middels bestaande klanten dat wat jij doet werkt. Je kunt klanten testimonials laten maken of kan zelf vertellen wat jij met klanten hebt bereikt.

Dat is recht voor z’n raap en zeer duidelijk. Er zijn echter ook veel mensen die hier vraagtekens bij zetten omdat het mogelijk is dat je alleen positieve testimonials op je site hebt gezet en er wellicht legio negatieve klanten zijn.

Zzp'ers niet verplichten maar pensioen opbouwen makkelijker maken

Sjaak Zonneveld
Zzp'ers niet verplichten maar pensioen opbouwen makkelijker maken

Regelmatig wordt er geopperd dat zzp'ers verplicht pensioen zouden moeten opbouwen. Dit soort suggesties komen meestal van mensen die zelf hun leven lang veilig in loondienst zijn geweest en die denken te weten wat het beste is voor zzp'ers. Vraag je het zzp'ers zelf, dan willen ze er niets van weten.

Stagnatie is een kans

Madelon Dik
Stagnatie is een kans

Geen inkomsten, ziek, scheiden, geen werk. Allemaal maken we wel een moment mee dat het leven voor je uit elkaar valt. En als je het nu niet mee maakt, dan ga je het meemaken met oud worden. Het leven neemt soms gewoon af. Dat hoort bij het leven en is misschien wel precies zo bedoeld.

Uren bijhouden levert aftrekpost van € 9.403 op

Ronald Glasbergen
Uren bijhouden levert aftrekpost van € 9.403 op

Als je als startende zzp’er een onderneming drijft en in 2015 meer dan 1225 uur aan ondernemersactiviteiten hebt verricht betaal je over minimaal € 9.403 winst geen inkomstenbelasting. Dit komt door de zelfstandigenaftrek en als starter is die ook nog verhoogd door de startersaftrek.

Financieel fundament voor zzp’ers

Wouter ter Reehorst
Financieel fundament voor zzp’ers

Je hebt als zzp’er wellicht na enig zoeken een duidelijk beeld gekregen van wat jij leuk vindt, wat je passies zijn en waarmee jij succesvol wilt worden. En het antwoord gevonden op de vraag ‘Wie ben jij?’ Om na het nodige denk- en rekenwerk gemerkt te hebben dat succesvol worden leuk is, maar niet voldoende. Je moet in staat zijn succesvol te blijven.In deze regio werken we samen met:


Gratis adviesgesprek of offerte!

Adviesgesprek boekhouder


Lees verder

Adviesgesprek coach


Lees verder

Adviesgesprek webdesigner


Lees verder

Adviesgesprek tekstschrijver


Lees verder

Ons netwerk staat voor jou klaar!LiveZilla Live Chat Software