IkWordZZPer.nl
Er zijn: 314 gasten online
http://boekhoudbundel.nl

4 misvattingen over de BV als rechtsvorm

Rick Schmitz
4 misvattingen over de BV als rechtsvorm

Ga je als zzp’er starten met ondernemen? Dan kan het nadenken over de rechtsvorm soms verlammend werken op de daadwerkelijk snelle start van je bedrijf. Vaak is dat helemaal niet nodig. Een rechtsvorm kiezen, blijkt achteraf vrij overzichtelijk en eenvoudig. Zo ervaren ook onze klanten. De meeste twijfels en misvattingen gaan over de keuze voor BV of eenmanszaak. Daarom zet ik ze hieronder voor je op een rij. Zo maak je eenvoudiger de keuze en kun je sneller starten met je bedrijf.

BGL vervangt VAR-verklaring

Jantine Bergman
BGL vervangt VAR-verklaring

Vind jij de overgang van de VAR in de BGL-verklaring ook zo verwarrend? Wat gaat er nu precies veranderen en wat blijft er hetzelfde? Hier de belangrijkste punten ter informatie voor freelancers en zzp’ers.

Het nieuwe ondernemen

Madelon Dik
Het nieuwe ondernemen

Het houdt mij al een tijdje bezig: het nieuwe ondernemen. In mijn visie is dit zinvol ondernemen, doen waar je goed in bent en daarmee gezond geld verdienen. Omdat werken dan leuk is en omdat je juist dan in staat bent de meeste waarde te creëren voor jouw klanten. Omzet en klanten zijn dan een logisch gevolg.

Hoe ziet jouw plan eruit?

Wouter ter Reehorst
Hoe ziet jouw plan eruit?

Soms is het niet duidelijk waarom je een plan moet opstellen voor je onderneming en voor wat je in jouw leven wilt gaan doen. Maar dat plan is nodig om te voorkomen dat je stilstaat in je ontwikkeling en dat je tijd verliest. En laat tijd nu het enige zijn dat onvervangbaar is.

Start uw eigen bedrijf voor minder dan 100 euro

Richard Engelfriet
Start uw eigen bedrijf voor minder dan 100 euro

Voor velen is het starten van een eigen bedrijf een droom die uitkomt: u bent eigen baas, doet alleen wat u leuk vindt en bent zelf voor alles verantwoordelijk. Maar voordat u gestart bent, moet u vaak allerlei investeringen doen. Toch? Helemaal niet. Nederlands meest simpele ondernemer legt u uit hoe u met minder dan 100 euro startkapitaal aan de slag kunt gaan als zzp’er!

Pensioenfonds voor zzp´ers; wat zijn de alternatieven?

John Norder
Pensioenfonds voor zzp´ers; wat zijn de alternatieven?

De laatste maanden is er veel aandacht geweest voor het nieuwe pensioenfonds voor zzp´ers. Veel zzp´ers zien deze regeling helemaal niet zitten en willen het liever zelfstandig regelen. Ik wil me niet in deze discussie mengen. Iedereen kan en mag zelf beslissen wat het beste bij je past.

Hard werken op het olifantenpaadje

Jerry Tieben
Hard werken op het olifantenpaadje

Ik zie soms beloftes op ‘t internet waarvan ik me niet voor kan stellen dat ze waar zijn. Je kent ze misschien wel, het zijn leuzen als een “rijk worden met héél veel vrije tijd”. Huh?!

 

Oké ik geloof dat het kán, maar niet met elk beroep. Iets met passieve inkomensbronnen enzo. Als je het boekje “Een werkweek van 4 uur” leest dan begrijp je wel hoe het in elkaar steekt.

Wat Frits leerde over AOV’s in 2014

aovXL
Wat Frits leerde over AOV’s in 2014

Er is in 2014 veel veranderd in AOV-land. Een korte terugblik.


Als we terugblikken, moeten we natuurlijk even langs bij Frits. We treffen deze ondernemer mijmerend in zijn luie stoel. Mijmerend over het afgelopen jaar. Een roerig jaar vindt Frits. Hij raakte zelf arbeidsongeschikt, werd vervolgens bedonderd door zijn eigen adviseur en had thuis dan ook heel wat uit te leggen.

zzp’ers onder armoedegrens, ja duh

Martijn Pennekamp
zzp’ers onder armoedegrens, ja duh

Met enige verbazing las ik in diverse media dat zzp’ers veel vaker onder de armoedegrens leven, arm zijn maar genieten van hun werk.. …….. Jaaaa duhhhhhh dat is toch logisch, ik verklaar.

Top 5 meest gemaakte fouten bij de btw-aangifte

Ronald Glasbergen
Top 5 meest gemaakte fouten bij de btw-aangifte

Vul je zelf je btw aangifte in? Let op deze veelgemaakte fouten.
Op zich is het invullen van een btw aangifte voor de meeste ondernemers niet heel lastig. Ga wel uit van de juiste uitgangspunten en let op de uitzonderingen. Vanuit mijn praktijk kom ik daarbij geregeld zaken tegen die niet volgens de regels gaan. In dit artikel heb ik de top 5 uit mijn praktijk samengevat.In deze regio werken we samen met:


Meest bezochte onderwerpen op ikwordzzper.nl

Bereken jouw uurtarief


Lees verder

Netto inkomen berekenen


Lees verder

Gratis ondernemers- test


Lees verder

Gratis Adviesgesprek


Lees verder

Gratis downloads


Lees verder

Collectieve voordelen!


Lees verder

Gratis webinar volgen of andere workshops die handig kunnen zijn voor jou als starter? Bezoek onze agenda.LiveZilla Live Chat Software