IkWordZZPer.nl
Er zijn: 254 gasten online
https://www.robinmobile.nl/bestellen?zakelijk&netwerk=BN&utm_source=BizNiz&utm_medium=affiliate&utm_campaign=gratis_sim&aff=0&subid=0

Resultaat uit overige werkzaamheden. Wat is dat?

John Norder
Resultaat uit overige werkzaamheden. Wat is dat?

Als je als freelancer of zzp-er inkomsten hebt, die niet kwalificeren als winst uit onderneming, dan worden je inkomsten voor de inkomstenbelasting in box 1 belast als “resultaat uit overige werkzaamheden”. Een ruim begrip.
Het gaat om inkomsten, die je behaalt met “het verrichten van enige vorm van arbeid in het economische verkeer, dat is gericht op het behalen van een geldelijk voordeel en niet is aan te merken als winst uit onderneming”.

ZZP-en is een marathon

Wouter ter Reehorst
ZZP-en is een marathon

Zodra je je realiseert dat zzp-en een marathon is en geen honderd meter sprint, kun je beter met je beschikbare energie (en financiële middelen) omgaan. Dat het een marathon is, betekent overigens niet dat je geen hindernissen zult tegenkomen. Hoe goed je alles ook plant en hoe zorgvuldig je ook bezig bent met het stellen van je doelen, het meten van je eigen vooruitgang en bewaken van je focus, die hindernissen kunnen invloed hebben op je finishtijd.

Netwerken met passie

Richard Engelfriet
Netwerken met passie

Netwerken is een kunst die te leren is. En eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, mits je je goed realiseert wat netwerken is en waarom het werkt zoals het werkt. Netwerken is geen statische activiteit zoals het kopen van een pak (‘ik moet nu echt eventjes netwerken’), maar een dynamisch proces dat vooral draait om het opbouwen van sociale bankrekeningen. Netwerken is iets dat je permanent moet doen, maar wat je na verloop van tijd ook permanent voordeel oplevert.

Contentmarketing gaat dood

Jerry Tieben
Contentmarketing gaat dood

Ik kan het woord contentmarketing tegenwoordig beter niet meer gebruiken. Langzaamaan begint het een negatieve bijsmaak te krijgen. Er zijn op dit moment een paar bewegingen waar ik me zorgen om maak.

Betaal geen Euro te veel aan belasting

Ronald Glasbergen
Betaal geen Euro te veel aan belasting

In de praktijk kom ik vaak tegen dat zzp´ers kosten maken die ze (nog) niet zakelijk opvoeren. Dit resulteert in een onnodig hoger te betalen belasting. Zonde! In dit artikel volgt de top drie van ‘vergeten’ zakelijke kosten die ik in mijn eigen praktijk geregeld bij nieuwe cliënten tegen kom.

Eerste hulp bij btw-aangifte

Marcel van Bakel
Eerste hulp bij btw-aangifte

Als zelfstandig ondernemer heb je de keuze om je btw-aangifte over te laten aan een boekhouder of om het zelf te regelen. Wanneer je zelf je btw-aangifte indient is het van belang dat je goed op de hoogte bent van de geldende regels en wetten. De kans bestaat dat je fouten maakt of jezelf fiscaal te kort doet. Jammer, omdat je er toch regelmatig veel tijd mee kwijt bent. Thinq geeft je inzicht in de meest gemaakte fouten in de btw-aangifte.

Wat is falen?

Madelon Dik
Wat is falen?

Je werkt hard en je hebt geen succes. Je krijgt niet het gewenste aantal klanten, je hebt niet voldoende opdrachten, je bereikt niet het target dat je wilt… Is dat falen? Welnee, dat is blind varen op doelen die kennelijk niet realistisch zijn met de activiteiten die je doet.

Besparen op je AOV: Verzeker niet meer dan nodig

aovXL
Besparen op je AOV: Verzeker niet meer dan nodig

Grote kans dat je te veel betaalt voor je AOV. Je kunt je natuurlijk aansluiten bij een collectief, zoals aovXL, dat scheelt soms wel 40 procent. Maar misschien ben je ook wel oververzekerd. Want hoeveel heb je nou echt nodig om van te leven?

Belastingdienst controleert strenger op zakelijke kosten van ondernemers; 5 tips!

John Norder
Belastingdienst controleert strenger op zakelijke kosten van ondernemers; 5 tips!

Niet alle uitgaven van een ondernemer kunnen als zakelijke kosten in mindering op je winst worden gebracht. Alleen de uitgaven, die je hebt gedaan in het zakelijke belang van je onderneming zijn aan te merken als kosten van je onderneming. Let er wel op, dat je alle zakelijke kosten goed in beeld hebt!

Moet je keihard zijn om succes te hebben?

Wouter ter Reehorst
Moet je keihard zijn om succes te hebben?

Op TV en in films zijn succesvolle ondernemers vaak mensen waar je met een boog omheen wilt lopen. Ze liegen, bedriegen en misleiden anderen en komen er ook nog mee weg. Moet jij ook zo zijn als je succesvol wilt worden? Niet vreemd dat zo’n vraag naar bovenkomt wanneer je het nieuws een beetje volgt en af en toe naar een Hollywood-film kijkt. Laat me je gerust stellen. Het is absoluut niet nodig om een slecht mens te zijn om zakelijk goed bezig te zijn. Maar het pad naar zakelijk succes ligt vol met verleidingen om het verkeerde te doen.In deze regio werken we samen met:


Meest bezochte onderwerpen op ikwordzzper.nl

Bereken jouw uurtarief


Lees verder

Netto inkomen berekenen


Lees verder

Gratis ondernemers- test


Lees verder

Gratis Adviesgesprek


Lees verder

Gratis downloads


Lees verder

Collectieve voordelen!


Lees verder

Wil je weten wat voor type ondernemer jij bent of zult worden? Doe de gratis ZZP Competentiescan.