IkWordZZPer.nl
Er zijn: 315 gasten online
https://www.interpolis.nl/zakelijk/verzekeringen/bedrijfsverzekering/Paginas/wat-is-het.aspx?CID=be-verzekeren-zeker_van_je_za

Onrechtmatige publicaties

Carel Erasmus
Onrechtmatige publicaties

Regelmatig moet ik voor cliënten optreden tegen in hun ogen onrechtmatige publicaties, in de krant of op internet. Soms moet het artikel of bericht nog geplaatst worden, en kan ik aan de slag om te proberen publicatie te voorkomen. En soms is het leed al geschied, en moet ik onderzoeken of de publicatie onrechtmatig en schadeplichtig is.

5 redenen om te gaan bloggen

Jerry Tieben
5 redenen om te gaan bloggen

Bloggen is al vele jaren een groeiende trend. Ik heb er lang over gedaan om in te zien hóé geweldig het is. Oké, het vergt discipline en lange adem, maar het levert je veel op wanneer je het goed doet.

Ben jij ondernemer? Hoe zit het precies?

John Norder
Ben jij ondernemer? Hoe zit het precies?

In deze blog wil ik uitleggen wat nu precies een onderneming is en wanneer je ondernemer bent.
Het is eigenlijk wel vreemd, dat van het begrip “onderneming” in de wet geen definitie wordt gegeven. In de loop der jaren is er heel veel jurisprudentie geweest om dit begrip nader uit te leggen. Ook naar een definitie van het begrip “bedrijf” hoef je niet te gaan zoeken. In Nederland worden beide begrippen door elkaar gebruikt.

Er staat een grote zak met geld voor je klaar…

aovXL
Er staat een grote zak met geld voor je klaar…

… nou ja, voor noodgevallen dan. Voor het geval dat er echt iets heel goed misgaat. In drie stappen naar volledige financiële zekerheid.
 
Life is what happens to you, while you're busy making other plans, zei John Lennon al eens. En dat geldt zeker voor de avontuurlijke mensen, zoals ondernemers. Gelukkig kan je alles afdekken. Maar doe het wel slim. Kies een oplossing die bij je past en betaal niet meer dan nodig.

Vraag op tijd buitenlandse btw terug

Ronald Glasbergen
Vraag op tijd buitenlandse btw terug

Heb je iets in een ander EU-land gekocht waar btw op is ingehouden? Betaal niet onnodig te veel btw. Vraag op tijd buitenlandse btw terug.
Als je zelf een btw nummer hebt kan je in het buitenland (EU-land) gekochte producten waar buitenlandse btw op ingehouden is terug krijgen. Let hierbij wel op de aanvraag termijn. Voor aankopen uit 2013 kan dit uiterlijk tot 1 oktober 2014.

Fiscaalvriendelijk autorijden als ondernemer? Hoe doe je dat?

Marcel van Bakel
Fiscaalvriendelijk autorijden als ondernemer? Hoe doe je dat?

Er wordt de laatste tijd steeds meer geschreven over de keuze om een auto als zelfstandig ondernemer privé of zakelijk te rijden of zelfs te leasen. Maar wat is nu voordeliger?

Ken je doelgroep(en)

Ronald Bruin
Ken je doelgroep(en)

Iedereen met een bedrijf, organisatie of instelling heeft te maken met een doelgroep. Om jouw producten en/of diensten op de juiste manier te kunnen verkopen, is het van belang om je doelgroep(en) te kennen. Want hoe kun je anders op de juiste manier datgene wat jij doet aan de man brengen, als je niet eens weet wie ‘de man’ is? Maar waarom is het kennen van je doelgroep(en) dan zo belangrijk?

Aan de slag met Crowdfunding

Jaap Krijgsman
Aan de slag met Crowdfunding

Wanneer je een goed idee hebt en daarvoor groeikapitaal nodig hebt kan je een aantal keuze's maken om dit kapitaal gefinancierd te krijgen.

Wat is je ondernemersdoel?

Madelon Dik
Wat is je ondernemersdoel?

Vraag je aan ondernemers wat is het doel van je bedrijf, krijg je het antwoord: geld verdienen! Niet erg inspirerend. Dat is voor mij net zoiets als: wat is je doel van leven? Ademen. Duuuh. Dat is toch logisch. Zowel geld als adem zijn geen doel, dat zijn middelen. Beide dus heel belangrijk, maar je kunt je er niet op richten. Ga maar eens flink nadenken hoe je meer geld verdient… En krijg je inspiratie? Echt niet. Geld is het gevolg. Het gevolg van wat? Van een goed ondernemersdoel!

De gouden tip voor meer opdrachten

aovXL
De gouden tip voor meer opdrachten

Het belangrijkste voor jou als ondernemer is dat je opdrachtgevers graag zaken met je doen. Maar hoe doe je dat? Bav XL geeft je graag de gouden tip, gratis en voor niets.In deze regio werken we samen met:


Meest bezochte onderwerpen op ikwordzzper.nl

Bereken jouw uurtarief


Lees verder

Netto inkomen berekenen


Lees verder

Gratis ondernemers- test


Lees verder

Gratis Adviesgesprek


Lees verder

Gratis downloads


Lees verder

Collectieve voordelen!


Lees verder

Wil je weten wat voor type ondernemer jij bent of zult worden? Doe de gratis ZZP Competentiescan.